Johannan
luona

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Familon.

?

KUKA

Albumin toinen puolikas, Johanna Piispa @johannapiispa.

 

KOTI

Asuu miehensä kanssa kaksiossa Helsingin Kalliossa.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

“Asuimme vuokralla ja etsimme omaa asuntoa melko kauan. Tässä asunnossa on toimiva pohja ja taloyhtiössä putkiremppa takana. Ne olivat ensimmäiset asiat, joihin kiinnitimme huomiota, mutta huoneistosta aisti jo heti ensinäytössä tietynlaisen rauhallisen tunnelman. Kävimme näytössä viikkoa ennen joulua 2016 ja ikkunasta avautuva luminen Brahenkenttä näytti niin idylliseltä verrattuna silloisen asuntomme sisäpihanäkymään! Myös sijainti on hyvä: kävelen meiltä Töölönlahtea pitkin Stockalle 25 minuutissa.

Täällä ihastutti myös huonekorkeus, alkuperäiset vanhat ovet, olohuoneen erkkeri sekä sisäpihan terassi, jossa on tullut istuttua monena kesäiltana myöhään yöhön.”

 

Kerro jotain remontista?

“Remppasimme käytännössä koko asunnon, vaikka taisimme uskotella itsellemme, että kyse on kevyestä pintaremontista ja keittiön päivittämisestä.

Saimme avaimet joulukuun viimeisenä päivänä ja vietimme heti uudenvuoden vanhoja tekstuuritapetteja seinästä repien. Olin kuvitellut, että se on noin yhden päivän homma, mutta todellisuudessa projektiin meni kahdelta ihmiseltä yli viikko. Olin aluksi muutenkin aivan liiankin optimistinen sen suhteen, minkä verran mikäkin työvaihe tulisi viemään aikaa. Erityisesti päänvaivaa tuotti vanhan asunnon epätasaiset seinät ja parketin alta löytynyt lautalattia, jonka pintaan oltiin liimattu itsepintainen muovimatto. Ehdimme myös irtisanoa vuokra-asuntomme ihan liian nopeasti (aikaoptimismi!), mutta onneksi pääsimme muuttamaan pariksi viikoksi ystäviemme tyhjänä olleeseen kotiin Espooseen.

Aika nopeasti remppastressin kuitenkin unohtaa, sillä ostimme juuri kolmion, jota alamme remontoimaan toukokuussa. Onneksi meillä on tällä kertaa parempi ymmärrys rempan laajuudesta + hyvin aikaa suunnitteluun ja lupien hakemiseen.”

 

“Maljakko piilottaa kaikki yöpöydällä seilaavat irtotavarat korvatulpista kurkkupastelleihin, ponnareihin ja huulirasvoihin.”

 

 

Box of horrors pitää sisällään kaiken kirjanpitoon liittyvän. Sen on pakko olla näkyvällä paikalla, että muistan kerätä kuitit sinne.”

Familonin luomupuuvillapercale-lakana tuntuu samalta, kuin luksushotellien rapsakat petivaatteet.

 

“Meillä tällä hetkellä ehkä jopa liiankin yksiväristä, eikä oikeastaan mitään kuoseja. Familonin uudesta Pisaralehti -pussilakanasetistä on epävarmankin kuosien käyttäjän helppo aloittaa, eikä neutraaliin kuosiin kyllästy.”

“Hotellimaiseen fiilikseen vaikuttaa eniten kunnon pimennysverhot, untuvapeitot ja rapsakat lakanat.”

 

 

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Edellisessä asunnossamme oli vain sängyn mentävä alkovi, joten olin ehkä eniten innoissani makuuhuoneesta. Se oli myös ensimmäinen huone, jonka saimme valmiiksi ja jonka pyhitimme remppavapaaksi alueeksi. Edellisessä kodissamme oli vitivalkoiset pinnat ja tänne haluttiin hämärämpi ja “pesämäisempi” tunnelma. Makuuhuoneen seinä on nimetty sadetakin harmaaksi ja sen sävy vaihtelee päivän mittaan vaaleasta kylmänharmaasta tummaan greigeen.

Ajatus hyvin pelkistetystä ja tavarattomasta hotellimakkarista on ihana, mutta tänne oli pakko saada mahtumaan myös vaatekaappirivistö ja vanha lipasto. Hotellimaiseen fiilikseen vaikuttaa kuitenkin eniten kunnon pimennysverhot, untuvapeitot ja rapsakat lakanat. Tykkään mahdollisimman lämpimästä ja muhkeasta peitosta, joten nukun ympäri vuoden Familonin Gold -untuvapeitolla, joka on juuri sellainen, kuin viiden tähden hotelleissa. Poikaystäväni taas tykkää Familon Silver -kevytuntuvapeitosta, joka on Goldia ohuempi ja viileämpi #teamomatpeitot.

Sain yhteistyön myötä päivittää petivaatteet Familonin uutuuksilla ja valitsin aivan ensimmäiseksi nämä hiekan sävyiset puuvillaperkaali-lakanat. Mutta sitten mietin, että makuuhuoneessa on tällä hetkellä jopa liikaakin isoja, yksivärisiä pintoja.

Pinja Forsmanin ja Ilona Palmusen kotivierailujen inspiroimana kaikenlaiset kuosit, kontrastit ja runsaus ovat alkaneet houkutella seesteistä totaaliharmoniaa enemmän, joten halusin testata miltä tämän kevään uutuuskuosi, Pisaralehti, näyttäisi meillä. Vierastan isoja ja hyökkääviä, graafisia printtejä, mutta tämä aamukasteesta inspiraationsa saanut kuosi on tarpeeksi neutraali jopa kaltaiselleni printtipelkurille. Sen innoittamana haluaisin rohkaistua yhdistelemään erilaisia kuoseja enemmänkin tulevassa kodissamme. Myös tämä Korsi -kuosi on aivan ihana.”

Makuuhuoneessa:

Familonin Bliss-torkkuhuopa on 100 % merinovillaa.

 

 

Listalla seuraavaksi?

“Koska muutamme ensi kesänä uuteen kotiin, on listalla juuri nyt vaikka mitä keittiön suunnittelusta pohjan viilaamiseen.

Isojen linjojen suunnittelu voi olla toisinaan aika raskasta (isot ja kalliit päätökset = isot paineet), joten harhaudun usein ajattelemaan myös helpommin hahmotettavia, pienempiä yksityiskohtia. Eilen esimerkiksi mietin sitä, että koska tulevaisuudessa sänkymme tulee olemaan suuren ikkunan edessä, tarvitsemme todennäköisesti jonkinlaisen sängynpäädyn. Familonin pehmustettuihin päätyihin olisi huomattavasti kivempaa nojailla, kuin 30-luvun patteriin ja ikkunalautaan.”

 

 

“Familonin pehmustettuihin sängynpäätyihin olisi huomattavasti kivempaa nojailla, kuin 30-luvun patteriin ja ikkunalautaan.”

Jos olisin kärpäsenä katossa teillä sunnuntaina, mitä näkisin??

”Herään oikeastaan aina automaattisesti klo 8.15 – olipa päivä mikä tahansa. Sitten syödään aamupalaa, luetaan Hesaria ja jos on hyvä sää, mennään parin tunnin kävelylle ja ehkä pullakahville.

Uuden viikon aloittaminen on aina kivempaa, jos sunnuntaina viitsii käydä ruokakaupassa, vaihtaa lakanat ja järjestellä pöydille ja tuoleille kertyneet vaate- ja tavarakasat omille paikoilleen. Sen jälkeen on myös ihanaa kaatua sohvalle katsomaan jotain sarjaa. Juuri nyt olen koukussa Elena Ferranten Napoli-sarjaan perustuvaan My Brilliant Friendiin.

Viime aikoina sunnuntait ovat menneet myös aika pitkälti tulevaa remppaa ja kotia suunnitellessa. Juuri nyt kiinnostaa tumma puu, luonnonkivet, kiintokalusteet, runsaus ja lämpö.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share