Teksti
Kuvat

Annaleena
— Hakola

Kotialbumi

Kävimme kylässä Annaleenan uudessa kodissa, josta ei millään uskoisi, että sen kaikki pintamateriaalit ja sävyt on valittu yhdessä vuorokaudessa.

Hakolan toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola asuu 118-neliöisessä asunnossa kahden poikansa kanssa. Asunto sijaitsee Hakola shopin yläkerrassa ja sitä hyödynnetään myös showroomina ja kuvauksissa.

Annaleena Hakola koti

”Vihreän senkin löysin Facebookin kierrätysryhmästä. Seuraan siellä kotimaista designia myyviä kanavia.”

Q&A

I Koti

Kuinka löysit tämän kodin?

”Hakolan myymälä sijaitsee samassa talossa kotini kanssa. Kun tämä asunto oli vapautumassa vuokralle, Lumo-kodeilta kysyttiin tietäisinkö ketään, joka voisi olla kiinnostunut. En tiennyt, mutta ajattelin mennä silti katsomaan ja ihastuin heti. Asunnossa oli juuri alkamassa laaja remontti ja ehdin vielä vaikuttaa valintoihin. Tänne oli tulossa aika valkoista ja harmaata, mutta sain onneksi kaikki väritoiveeni läpi. Minulle annettiin yksi päivä aikaa päättää kaikki materiaalit lattiaa ja keittiötä myöten.”

“Minulle annettiin yksi päivä aikaa päättää kaikki materiaalit lattiaa ja keittiötä myöten”

Olet valinnut ihania sävyjä! Kuinka onnistuit tekemään niin nopeita päätöksiä?

”Työni puolesta mietin paljon väriyhdistelmiä, joten mielessäni oli jo valmiina tiettyjä inspiroivia sävyjä. Koko asunnon värimaailma lähti Bottega Venetan vihreästä. Se luo ihanan väriparin vaaleansinisen kanssa. Minulla on selkeitä värikausia, jolloin tietty väri näkyy kaikessa. En ole mieltänyt itseäni siniseksi ihmiseksi, mutta sillä on rauhoittava vaikutus, joka tuntuu hyvältä juuri tässä elämänvaiheessa.”

Annaleena Hakola koti

Haalari Vuokko. Saappaat Marimekko.

Mikä merkitys kodilla on sinulle?

”Minulla on takana vaikea elämänvaihe: erosin vuosi sitten ja muutin pois yhteisestä Niittykummun kodistamme. Oli hirveää lähteä pois rakkaasta kodista, jota oltiin tehty pieteetillä. Neljä vuotta työn alla ollut piharemppa valmistui muuttopäivänäni.

Asuminen on minulle tärkeä asia, enkä voi rauhoittua jos ympäristö ei ole viihtyisä. Ennen tämän kodin remontin valmistumista asuin ihan kivassa vuokra-asunnossa, mutta siinä oli paljon asioita, jotka häiritsivät ja joihin en voinut vaikuttaa. Siellä tunsin eläväni välitilassa, kun taas tämä koti tuntuu minulta.”

Annaleena Hakola koti

Jakku Andiata. Farkut Diesel.

“Kodin värimaailma lähti Bottega Venetan vihreästä.”

“Minua kiehtoo italialainen estetiikka ja elämänasenne. Se miten kaunista siellä on ja miten kauneutta arvostetaan. Italia näkyy kodissani ja tyylissäni.”

”Koti edustaa kokonaisvaltaista tyyliäni ja ideologiaani. Minulle on tosi tärkeää, että kodissani on vanhoja juttuja, jotka on kulkeneet matkassa pitkään.”

Annaleena Hakola koti

Asu Marimekko. Hattu éN Hats.”Minulla on paljon vanhaa Marimekkoa. Ne palaavat aina takaisin muotiin, kun niitä säilyttää tarpeeksi kauan.”

II Tyyli

 

Lempivaatteesi?

“En voi sietää huonoja materiaaleja – lähtien ihan jo t-paidoista. Arelan t-paitoja minulla on useampia, niissä on hyvä laatu. Arketilla ja Cosilla on myös hyvä hinta-laatusuhde. Totêmen farkut ja neuleet ovat myös ihan huippuja.

Vuokko on minulle tosi tärkeä brändi ja pääsimme tekemään Hakolan kanssa juuri yhteistyötä heidän kanssaan. Ideologiamme on sama: ei mennä liikaa trendien mukaan, vaan luotetaan omaan visioon. Se onkin vaikeaa, koska pitää olla koko ajan hieman edellä ja luomassa uutta. Edelläkävijänä täytyy kestää se, ettei suuri yleisö heti innostu tai tykkää.”

Kimono matkamuisto. “Pidän japanilaisesta estetiikasta ja olen matkustellut siellä paljon. Japanilaisissa on paljon samaa, kun suomalaisissa. On ihan ok olla myös hiljaa, eikä se tunnu vaivaannuttavalta.”

Mikä inspiroi pukeutumisessa juuri nyt?

“Lähiaikoina minua on inspiroinut 70-luvun tyyli ja vahvat värit. En miellä itseäni värikkääksi pukeutujaksi, koska kaapissani on paljon mustaa. Mutta sitten kun pukeudun väriin, ne ovat kunnon värejä – ei ikinä murrettuja tai beigejä.”

Vaate josta innostuit viimeksi?

“Olen tykännyt tosi paljon Dieselin farkuista, joissa on 70-lukulainen malli. Olen käyttänyt niitä töissä, mutta myös bileissä topin, huulipunan ja korkojen kanssa.”

Annaleena Hakola koti

Mistä vaatteesta saat eniten kehuja?

“Ostin Bottega Venetan laukun juuri kun pandemia alkoi. Sen laatu vain paranee käytössä ja saan siitä usein kehuja. Myös yo-lahjaksi saamastani kellosta kysytään usein.”

Mitä hyvää olet lukenut, katsonut tai kuunnellut viime aikoina?

“Kirjoista minua on inspiroinut Philip Knightin Shoe Dog ja Hanna Brotheruksen Ainoa Kotini. Sarjoista tykkäsin Successionista ja Coco Chanelin dokkarista.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share