Teksti
Kuvat

Jenni
— Lehtinen

Kotialbumi

?

KUKA

Sisustusarkkitehti Jenni Lehtinen. Instagram @jenni_lehtinen.

 

KOTI

Asuu miehensä ja Putte-mopsin kanssa 39-neliöisessä kaksiossa Punavuoressa.
Paita &Other Stories, nahkashortsit Arket.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Etsimme remontoitavaa ensiasuntoa vanhasta rakennuksesta keskustan tuntumasta. Tässä asunnossa ihastutti alkuperäiset yksityiskohdat, kuten okran sävyinen kakluuni ja vanhat ovet. Muutimme asuntoon alkuvuodesta 2019 remontin valmistuttua.”

“Suunnittelutyötä tehdessä minulle oli kehittynyt selkeä näkemys ensimmäisen oman asunnon tyylistä.

Halusin tänne suoralinjaisen keittiön ja aitoja materiaaleja.

Kerro jotain remontista?

”Asunto on kokenut suuren muutoksen: keittiö siirrettiin nykyisestä makuuhuoneesta entiseen makuualkoviin, lautalattiat kaivettiin esiin laminaattilattian alta ja vanhat ovet kunnostettiin. Linjasaneerauksen yhteydessä kylpyhuone ja wc suunniteltiin myös kokonaan uudestaan.

Halusimme remontoida asunnon vanhaa kunnioittaen. Teetimme esimerkiksi samanlaista lattialistaa, jota asunnossa oli paikoin jäljellä. Lautalattiaa koemaalasimme aluksi lipeöinnillä, mutta jouduimme luopumaan tästä vaihtoehdosta aikaisempien lattiaan tehtyjen käsittelyjen takia. Päädyimme lopulta ylimaalaamaan lattiat vaaleanharmaaksi.

Suunnittelutyötä tehdessä minulle oli kehittynyt selkeä näkemys ensimmäisen oman asunnon tyylistä. Halusin tänne suoralinjaisen keittiön ja aitoja materiaaleja. Olen aina pitänyt marmorista ja uskon, että myös seuraavassa kodissani tulee olemaan carrara-marmoria keittiön pinnoissa.”

“Pradan pannan sain yllätyslahjana ystävänpäivänä. Olemme olleet yhdessä 10-vuotta ja mieheni on oppinut tuntemaan makuni tosi hyvin.”

Kevytbetonista tehty ruokapöytä Artwood.

Miten kodin sisustus on syntynyt?

Sisustus on syntynyt pikkuhiljaa. Tykkään kierrellä second hand -kauppoja ja kirpputoreja. Etsin niistä mm. design-huonekaluja ja kotimaisia astioista sekä persoonallisia vanhoja esineitä. Niillä saa luotua kotiin kerroksellisuutta ja lisättyä mielenkiintoa sisustukseen. Haluan, että sisustus kestää aikaa.

Tykkään paljon Framan, Knollin ja Artekin kalusteista. Haaveilen, että seuraavassaa kodissamme olisi tilava olohuone, jonne saisin mustalla nahalla verhoilun Ligne Rosetin Togo-sohvaryhmän.”

 

Keittiön kaapistot A.S. Helsingö.

Lähdemme usein viikonloppuisin kirpputorikierrokselle johonkin pienemmälle paikkakunnalle. Se on samalla kivaa kotimaanmatkailua!

Mitä teette sunnuntaisin?

“Lähdemme usein viikonloppuisin kirpputorikierrokselle johonkin pienemmälle paikkakunnalle. Se on samalla kivaa kotimaanmatkailua!

Olen tehnyt parhaat kirpputorilöydöt Helsingin ulkopuolelta. Esimerkiksi Kerava on yllättänyt. Sieltä olen ostanut mm. 1800-luvun vihreän lasipullon ja vanerisen eväslaukun. Lohjalla on myös paljon kivoja kirpputoreja.

Viimeisin löytöni on 80-luvun Alessin espressopannu uudenveroisessa kunnossa. Pohdin aina tarkkaan ostokseni ja suosin hankinnoissa käyttöesineitä. Suosittelen tutkimaan kirpputoreilla lasiesineitä, itse olen löytänyt paljon Aino Aallon suunnittelemia astioita puoli-ilmaiseksi.”

 

“Musta Hetki -veistos on lappeenrantalaisen keramiikkataiteilija Arja Martikaisen tekemä. Se on samalla kiva muisto kotikaupungistani.”

 

“Totêmen takin materiaali tuo mieleen IKEA-kassin, joka tuli minulle hyvin tutuksi aikoinaan stailaajan työtä tehdessä. Fraktassa kannettiin aina stailaustavaroita paikasta toiseen.”

Aamurutiini?

“Aloitan päiväni rauhassa juomalla pari kuppia kahvia ja luen samalla puhelimestani päivän uutiset ja selaan Instagramia. Nautin myös aamulenkeistä koirani kanssa.


Valitsen asuni sään ja päivän sisällön mukaan. Jos työpäivääni kuuluu asiakastapaamisia, niin pyrin pukeutumaan hieman  paremmin. Tykkään mukavista vaatteista, sillä teen istumatyötä enkä halua tuntea oloani tukalaksi päivän aikana.”

 

Kauneussuosikit?

”Laitan hajuvettä joka päivä – se viimeistelee asun. Uusin hankintani ja tämänhetkinen suosikkini on Byredon Blanche. Välttelen sitä, että avattuja tuoksuja kertyisi kymmenittäin ja haluan käyttää pullon aina loppuun saakka.

Tykkään kokeilla eri ihonhoitotuotteita ja meikkejä, mutta Sensain ripsiväristä en luovu. Se on huomattavasti parempi, kuin mikään muu.”

Lempivaatteesi?

”Mustat ja luonnonvalkoiset silkkipaidat ovat luottovaatteeni. Silkki tuntuu ihanalta päällä, oli sitten kesä tai talvi. Tällä hetkellä käytössä on Arketin ja & Other Storiesin puseroita. Yhdistän silkkipaidan esimerkiksi Arketin mustaan vekkihameeseen ja Dr. Martinseihin.

Tykkään väljistä vaatteista ja aika klassisesta tyylistä. Kaapissani on paljon mustaa, beigeä ja valkoista, mutta välillä minulle tulee Marimekko-kausia, jolloin pukeudun värikkääseen Jokapoika-paitaan. Suosin aitoja materiaaleja myös pukeutumisessa.”

Esillä: Perintökoruja ja kesälomamatkalta hankittu Celinen kirjainkoru. Lautanen on Matti Pikkujämsän ja Jenni Ropen Blue Things -näyttelystä.

Olen harkitsevainen ostaja, enkä juurikaan mieti pukeutumisen trendejä.

Mistä hankit vaatteesi?

“Kivijalkaliikkeistä suosikkini on Samuji. Totêmen vaatteita tilaan netistä ja Vestiaire Collective on hyvä paikka asusteiden hankkimiseen. Kaapissani on myös Arketista ja & Other Storiesilta ostettuja juttuja.


Olen harkitsevainen ostaja, enkä juurikaan mieti pukeutumisen trendejä. Kun hankkii laadukkaampia materiaaleja, niin ei tarvitse ostaa koko ajan jotain uutta. Toki joskus tulee myös tehtyä hutiostoksia, mutta pääsääntöisesti ostokseni ovat aikalailla varmoja.


Panostan takkeihin ja asusteisiin. Yksi suosikeistani on Samujin ajaton trenssi, jonka hankin toissavuonna. Ostin viime kesänä Chanelin aurinkolasit Della Margasta, joten tänä vuonna uusille laseille ei ole tarvetta. Kesäksi haluaisin jotkut vähän paremmat ”panostussandaalit”, jotka sopisivat kaupunkikäyttöön.”

 

Kenen vaatekaappia haluaisit päästä penkomaan?

Brittany Bathgaten harmoninen ja minimalistinen tyyli puhuttelee. Hänellä on tyylikkäitä ja toimivia vaatteita arkipukeutumiseen. Brittanylla on myös kivannäköinen koti, jota pääsee kurkistamaan hänen Instagraminsa puolella.”

Kengät Celine, takki Samuji.

“Celinen kengät tilasin Vestiairesta. En ollut sovittanut mallia aikaisemmin, joten tilasin ne aika riskillä luettuani ensin keskusteluja kenkien lestistä. Tykkään panostaa yksityiskohtiin kodissa ja pukeutumisessa.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share