Teksti
Kuvat

Johanna
— Siren

Kotialbumi

Inspiroitumassa Johannan tarkkaan kuratoimalla vaatekaapilla.

Johanna Siren asuu miehensä, kolmen lapsensa ja kahden koiransa kanssa 280-neliöisessä omakotitalossa Helsingissä. Instagram @johannasiren.

Q&A

I Koti

 

Kuinka päädyit asumaan tähän kotiin?

”Olemme asuneet täällä noin 5,5 vuotta. Tulimme katsomaan taloa ilmoituksen perusteella ja ihastuimme tähän paikkaan heti. Talo sijaitsee rauhallisessa paikassa ja on ihanaa, että ympärillä on luontoa ja merta. Myös koulu, jossa lapset käyvät on aivan ihana ja kyläkoulumainen.

Viihdymme täällä hyvin, mutta olemme tottuneet muuttamaan usein ja pidämme nytkin silmiä auki. En usko, että tämä tulee olemaan lopullinen kotimme.”

Johanna Siren

OlohuoneessaDaybed Tebian, oliivipuu Plantagenista ja puinen jakkara Ruby Atelje.

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Sisustus muovautuu pikku hiljaa. Tykkäämme yhdistellä vanhaa ja uutta ja arvostamme laatua ja kotimaista designia. Esimerkiksi olohuoneen jakkarat ja daybed ovat tuttavamme perustaman Tebian-merkin.

Meillä on aika vaaleita sävyjä, mutta lapset ja koirat saavat elää täällä vapaasti. Koti on tarkoitettu kaikille.”

Puku Arket & sandaalit Bottega Veneta.

Mitä teette viikonloppuisin?

”Lauantaisin lapsilla on yleensä paljon harrastuksia ja aamupäivät ovat tarkkaan aikataulutettuja. Sunnuntaisin saatamme käydä brunssilla Kuumassa, Lie-messä, Relovessa tai Konst & Formilla, jossa on myös vaihtuva taidenäyttely ja pieni myymälä. Tykkäämme käydä ravintoloissa lasten kanssa ja on ollut hienoa huomata, että Suomestakin löytyy nykyään useita paikkoja, joissa lapset huomioidaan ystävällisesti.

Meillä on myös usein ystäviä yökylässä viikonloppuisin.”

Keittiössä ”Meillä on joka tiistai “vohvelitiistai”. Silloin tehdään vohveleita naapuriperheen kanssa.”

Vaasi Anissa Kermiche & Farkut Levi’s.

Lempipaikka kotona?

”Keittö. Remontoimme sen viime kesänä ja siitä tuli juuri sellainen, kuin olin ajatellut. Tilasimme sen Orizzonten myymälästä Espalta.”

”Olen ollut kymmenen vuotta kotiäitinä. Minulle se sopii ja nautin siitä. Koen olevani etuoikeutettu, että saan olla lasten kanssa kotona ja että voin ylipäänsä tehdä sen valinnan. Lasteni kanssa vietetty aika on asia jota en kadu koskaan. Äitiyden myötä olen myös löytänyt uusia parhaita ystäviä aikuisiällä.”

Johanna Siren

Sohvapöytä 1st Dibs vintagenettikaupasta.

“Uskon että pukeutumistyyliin vaikuttaa paljon se, missä ihminen asuu. “

II Tyyli

 

Kerro tyylistäsi?

”Viihdyn selkeissä ja klassisissa vaatteissa. Tykkään siitä, että koko asu on samaa sävyä ja musta on turvavärini. Siluetissa saa kuitenkin olla jotain efektiä. Pidän esimerkiksi oversize-puvuista. Olen huomannut, että väljät ja roikkuvat asut imartelevat myös vähän lyhyempää, kunhan vyötärö on istuva.

Tykkään yhdistää maskuliinisia ja naisellisempia elementtejä ja lainaan usein mieheni kauluspaitoja ja bleisereitä.

Uskon että pukeutumistyyliin vaikuttaa paljon se, missä ihminen asuu. Tyylini olisi varmasti erilainen, jos asuisin toisessa maassa tai paikassa, jossa on lämmin ilmasto. Tykkään paljon ranskalaisten tyylistä ja seuraan ranskalaisia pukeutujia, mutta oma tyylini on paljon skandinaavisempi.”

Käytetyimmät Pradan “mum bag” ja Pangaian collegeasu.

Mistä hankit vaatteesi?

”Nykyään ostan harkiten ja laadukkaita, klassisia tuotteita joita tiedän käyttäväni vielä vuosienkin päästä. Hankin mahdollisimman paljon second handina. 

Teen parhaat löydöt Vestiaire Collectivesta. Siellä pitää tosin tietää mitä etsii, muuten voi olla ylivoimaista löytää mitään heidän valtavasta valikoimastaan. Olen ostanut sieltä muun muassa Max Maran villakangastakin ja Pradan mesh-laukun.

Luottomerkkejäni ovat Totême ja Ganni. Myös Arketilta olen löytänyt muutamia hyviä juttuja, kuten saappaat ja toppatakin. Chanel ja Bottega Veneta ovat aina haavelistalla…”

Suosikit ”Paksu ketju on mieheni, mutta käytän sitä aina. Sormus on kulkenut pitkään suvussamme ja toinen kaulakoru on Alighier-merkiltä. Lempituoksuni on Byredon Sundazed.”

Tuoksu?

”Kun tuoksutin Byredon Sundazedia ensimmäistä kertaa, olin ihan huumaantunut. Siitä tulee aina hyvä fiilis itselle, joka on varsinkin näin korona-aikana tärkeää.”

Seurattavat?

Leia Sfez @leiasfez ja Pernille Teisbaek @pernilleteisbaek.

”Arketin isoon toppatakkiin kietoudun, kun heitän tytöt kouluun. Se on kuin untuvapeitto.”

To do-listalla?

”Suunnittelen verkkokauppaa, jossa myydään suomessa käsinneulottuja villa-asusteita. Tällä hetkellä työstämme prototyyppejä.”

Johannan suosikit

Meo Little Hoian pellavapaidat. Ystäväni perustama slowfashion-merkki valmistaa eettisesti tuotettuja lastenvaatteita sekä aikuisten paitoja ja kangasmaskeja vaateteollisuuden ylijäämäpellavasta.

Burberryn trenssi. Klassinen beige trenssi on yksi parhaista vintagelöydöistäni.

Levi’s 501. Pitkät ja löysät farkut, jotka olen ostanut Losilaisesta vintagekaupasta. Etsin jatkuvasti vintage-leviksiä, jotka olisivat aavistuksen istuvammat, mutta ilmeisesti niitä etsii moni muukin, sillä niitä on vaikea löytää. Etsy.comissa on myyjä, jolle voi lähettää omat mitat ja hän laittaa oikean kokoiset farkut etsintään.

Pradan laukku. ”Mum bagini”, jossa kulkee kaikki lasten eväistä lähtien. Olen ostanut myös sen käytettynä Vestiairesta.

Guccin loaferit. Olen käyttänyt niitä monta vuotta ja ne ovat kuluneet kirjaimellisesti puhki. Loaferit ovat todellakin maksaneet itsensä takaisin.

Bottega Venetan sandaalit. Lempikenkäni juhlakäytössä.

Bay Helsinki. Olen joogannut lähes 10-vuotta yksinäni Youtuben avulla. Aloin hiljattain käydä Bay Helsingin tunneilla ja se on niin ihanaa! Fiilis on kuin Nyciläisellä joogastudiolla.

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share