LOOKBOOK

Huippumalli haussa –

4 vinkkiä saapasostoksille

Joulukuun lookbookin kuvauksissa syötiin voisarvia ja koeajettiin saappaita. Johanna vinkkaa, mistä löytyy talven parhaat parit ja miksi kesä- ja talvikengät kannattaa hankkia eri koossa.

KUVAT KAROLIINA JÄÄSKELÄINEN. TYYLI & TEKSTI JOHANNA PIISPA.

MALLI JASMINE / PAPARAZZI.

Mekko Totême. Saappaat Mango.

1. Size up!

“Ostan talvikengät aina yhtä numeroa suurempina, jolloin sisään mahtuu myös huopapohjallinen, joka lämmittää ja tekee kengistä vielä mukavammat jalassa. Eron todella tuntee! Jalan koko vaihtelee hieman päivän mittaan ja puristuksissa olevat varpaat myös palelevat herkemmin. Lämpöpohjallisia myydään lähes kaikissa kenkäkaupoissa ja suutareilla ja ne on helppo muotoilla saksilla juuri omiin kenkiin istuviksi.”

 

2. Hyvät pohjat

“Sileäpohjaisilla kengillä käveleminen jäisillä kaduilla on kamalaa! Siksi käyn laittamassa uusiin kenkiin aina pitävät kumipohjat Kinaporin suutarilla. Buutsien ja astetta jykevämpien kenkien kanssa se on aika no brainer,  mutta ohutpohjaisten ja sirojen kenkien kanssa kumipohja ei ole esteettisesti kaikkein ideaalein vaihtoehto. Tässä Arkive Ateliérin jutussa on listattu toiveita suutarille, kun kyseessä on arat, nahkapohjaiset nilkkurit.”

Ruutupaita Totême. Bleiseri UFF.

Saappaat H&M. Leggingsit Filippa K.

3. Mistä etsiä?

“Jos etsit hyviä nahkakenkiä noin sadan euron budjetilla, suosittelen käymään Vagabondilla. En ole koskaan kuullut huonoa kommenttia heidän lestistään. Oma lempparini on Simone-malli, jossa cowboy-fiilis on toteutettu hienovaraisesti. Lisäksi niiden malli toimii ympäri vuoden, eli myös kesällä mekkojen kanssa. 

Toinen keskihintainen brändisuositus on saksalainen Aeyde. Hankin heiltä täksi talveksi Ruby-buutsit ja käytän niitä koko ajan. Myös Arketilla on kiva kenkävalikoima.”

 

Trenssi vintage Burberry. Hame Acne.

Saappaat Arket.

4. Miten yhdistää?

“Pitkävartiset saappaat tekevät mekkojen ja hameiden käytöstä helpompaa talvikuukausina. Yhdistelmä toimii, kun sukkahousut eivät pilkistä ollenkaan helman ja varren välistä tai sitten niiden väliin jää reilusti tilaa (= minimekko + väljät, polvimittaiset buutsit). Inspiroiduin myös tästä Vilma Bergenheimin vinkistä yhdistää metallinhohtoiset saappaat överiin juhlamekkoon.

Toinen kiva tapa käyttää saappaita, on yhdistää ne aavistuksen väljiin puvunhousuihin ja jättää housunlahkeet varsien sisään. Pussihousu-siluetti toimii, kun housujen materiaali on laskeutuvaa. Pro tip: lahkeet eivät lähde nousemaan, kun laitat ne myös sukanvarsien sisään. Myös vähän tylsät pillifarkut näyttävät kivalta pitkien saappaiden kanssa.”

 

Puku Weekday.

Saappaat Vagabond.

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share