Ajatuksia juhlatyylistä 

 

Mitä päälle, minne syömään ja mitä lasiin?

Juttelimme malli Vilma Bergenheimin kanssa juhlista ja siitä, miten niistä toivutaan.

 

KUVAT KAROLIINA JÄÄSKELÄINEN. TEKSTI JOHANNA PIISPA.

Vilma Bergenheim, Sean Bergenheim, Selviytyjät Vilma, Malli Vilma

1. Mieti juhlakengät uusiksi

“Hieno asu tekee juhlafiiliksen. Yksi hyvä Suomen talveen sopiva vinkki on kokeilla juhlamekon kanssa pitkiä buutseja – ne voi yhdistää mihin vaan! Eteenkin metallinhohtoiset saappaat toimivat hyvin juhlavankin mekon kanssa. Mieluummin panostaisin hienoihin saappaisiin, kuin juhla-avokkaisiin, sillä niitä tarvitaan Suomessa aika harvoin. H&M:llä on tällä hetkellä myynnissä tosi hienot kultaiset nahkasaappaat, jotka toimivat arkena farkkujen kanssa. En tykkää sukkiksista. Pärjään pakollisen ulkonaoloajan jättipitkän toppatakin avulla.”

 

“Metallinhohtoiset saappaat toimivat hyvin juhlavankin mekon kanssa.”

2. Hieno asu – luonnollinen meikki

“Tykkään rennosta lookista ja olen tosi nopea laittautumaan. Jos juhla-asu on hieno ja överi, niin laitan sen vastapainoksi todella vähän meikkiä ja koruja, ettei lopputulos ole tårta på tårta. Jos minulla on tumma silmämeikki, en tee huulille mitään. Jätän hiukset yleensä aina auki ja teen niihin vähän laineita. Cutrinin root lifting spray mousse on tosi hyvä kohottava tuote laineiden pohjalle. Muita juhlalemppareitani ovat Stilan nestemäinen rajaustussi ja Byredon Bal d’Afrique -tuoksu.

Aina sanotaan, että älä ikinä mene nukkumaan meikit naamassa ja sitä en kyllä tee. Kun aloitin mallintyöt 90-luvulla, meikkiä laitettiin sairaat määrät! Minua saatettiin meikata kolme tuntia ja ihosta tehtiin aivan eri sävyinen, kuin mitä se oikeasti oli. Ehkä senkin takia haluan nykyään meikata mahdollisimman luonnollisesti.”

 

3. Drinkkivinkki

“Tykkään kuohuvasta, punkusta ja näin joulun aikaan Blossan glögeistä. Lempidrinkkini on kevyempi versio gin tonicista, johon tulee puolet tonicia, puolet soodavettä, karpaloita ja rosmariinia.

Mallivuosinani en ollut yhtään bailaaja, vaan oikeastaan aika nössö. Tunnistan tällä alalla kuitenkin myös sen, että käydään ulkona monta kertaa viikossa ja verkostoidutaan siinä samalla. Asiakkaat kuitenkin arvostavat sitä, että kuvauksiin tullaan ajoissa, eikä malli saa näyttää väsyneeltä.”

Vilma Bergenheim, Sean Bergenheim, Selviytyjät Vilma, Malli Vilma, ALBUM, the album

Album Vilma Bergenheim

4. Alkuillan suosikkipaikat

“Sikke’s on ihana ja siellä on myös kiva sisustus. Näin vanhempana osaan arvostaa eri tavalla myös sitä, että paikka on tosi kaunis. Tilaan siellä yleensä kalaa ja lehtikaalisalaattia. Tykkään käydä Helsingissä myös The Cockissa. Heillä on hyvä vegaaniburgeri ja ravintolaan voi mennä missä asussa tahansa. Olen ollut siellä niin oloasussa, kuin juhlavaatteissakin. Paras date nigh -rafla taas on Yes Yes Yes, jossa tilaamme mieheni kanssa aina paljon pieniä erilaisia annoksia jaettavaksi. Heillä on myös ihania cocktaileja. Brondan baari on myös tosi kiva! Siellä tilaan gin tonicin.”

 

5. Seuraava päivä

Jos on kunnon juhlat, yritän muistaa juoda illan aikana paljon vettä. Sitä ei kuitenkaan aina muista tehdä, joten seuraavana päivänä juon runsaasti, otan iisisti ja syön kunnolla. Woltissa koko perheemme suosikki on Nepalilainen Mount Everest Nokka. Tilaan sieltä tulisen vege-annoksen ja naan-leipää. Sitten katsomme jotain rikossarjaa, kuten Hercule Poirotia tai Sherlock Holmesia. Myös ruotsalainen Maria Wern on tosi hyvä. Meillä ei ole saunaa, mutta kylpy ja kosteuttava naamio ovat ihania next day -juttuja.

Album Vilma Bergenheim
Mekko Giambattista Valli x H&M.

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share