Luonnonkiharan tukan top 5

 

Meikkaaja ja hiusmuotoilija Aino-Sofia Kojosen viisi parasta vinkkiä luonnonkiharan tukan muotoiluun ja hoitoon.

 

KUVAT KAROLIINA JÄÄSKELÄINEN. TEKSTI JA TYYLI JOHANNA PIISPA.

MEIKKI JA HIUKSET AINO-SOFIA KOJONEN. MALLI KSENIA/ PAPARAZZI. 

 

1. Kosteuta kiharaa

“Minulla on hyvin samankaltainen hiuslaatu, kuin mallillamme Ksenialla. Luonnonkihara hius on periaatteessa aina kosteusköyhä, joten hoidossa kannattaa keskittyä kosteutukseen. Esimerkiksi öljyhoidot ja kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet ovat hyviä. Käytän niiden lisänä silloin tällöin Olaplexin tehohoitotuotteita.”

 

2. Latvat lattialle

“Kun tukka on kuiva, kannattaa latvaa leikkauttaa säännöllisesti. Hyvä leikkaus tekee huikean eron! Ohutkin luonnonkihara tukka voi näyttää paksulta, kun se on leikattu kerroksittain ja kiharat pääsevät nousemaan vapaasti.

Kävin kerran Lontoossa leikkaamassa hiukseni Lesley Mcintyre Salonissa, josta olin kuullut paljon hyvää. Kampaaja käytti ohueen tukkaani 1,5 tuntia aikaa. Hiukseni eivät ole ikinä näyttäneet niin tuuheilta.”

3. Less is more

“Monesti luonnonkihara tukka on sitä ihanampi, mitä vähemmän siinä on tuotteita. Kiharat asettuvat parhaiten, kun ne ovat mahdollisimman luonnollisessa tilassa, niitä on kosteutettu ja hiusten rakennetta on tuettu hieman.

Esimerkiksi oma tukkani on parhaimmillaan juuri kampaajan jälkeen, kun siihen on laitettu ainoastaan muotovaahtoa. Jos hiuksissa on liikaa tuotteita, niitä on vaikea saada asettumaan. Vahvoja rakennesuihkeita tai geelejä ei ainakaan kannattaisi laittaa.”

Aino-Sofian suosikkituotteet luonnonkiharalle tukalle.

4. Levitä tuote kosteaan tukkaan

“Yksi oleellinen vinkki on se, että tuote kannattaa laittaa aina kosteaan tukkaan! Kostea tukka imee esimerkiksi muotovaahdon itseensä, jolloin tuote pääsee silottamaan hiuksen pintaa. Kuiva tukka taas ei ota tuotetta vastaan samalla tavalla ja hiukset jäävät pörröisiksi. Sitä voisi verrata vartaloöljyn levittämiseen suihkun jälkeen: kostea iho imee öljyn itseensä, mutta kuivalle iholle levitettynä öljy jää lillumaan pintaan.”

“Jos hiuksissa on liikaa tuotteita, niitä on vaikea saada asettumaan.”

5. Luonnonkiharan top -tuotteet

“Näissä kuvauksissa kosteutin Ksenian luonnontilassa olleita hiuksia ensin hieman vedellä. Vesi saa leijailevat ja irtonaiset hiukset asettumaan yhtenäisemmiksi osioiksi, joka tekee muotoilusta heti helpompaa. Pelkkä vedellä puristelu freesaa kiharoita. Sen jälkeen laitoin hiuksiin KMS:n Add Volume -muotovaahtoa ja Kevin Murphyn Hair Resort -suolasuihketta.

Yksi suosikeistani on myös Dr. Hauschkan hiusöljy, jossa on myös ihana tuoksu. Käytän sitä usein kuvauksissa silottamaan latvaa. Jos hiukset ovat hyvin kuivat, voi hiusöljyä, silkkitippoja tai hoitovoidetta laittaa kevyesti myös koko tukkaan.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share