Teksti
Kuvat

Ona
— Rihu

Kotialbumi

Kävimme inspiroitumassa Onan vintage-aarteista + juttelimme luonnonkosmetiikasta ja parhaista kirppareista.

Malli ja kulttuurituotannon opiskelija Ona Rihu, 22. Asuu yksiössä Helsingin Kalliossa. Instagram @onarihu.
.

Q&A

Kuinka päädyit asumaan tähän kotiin?

”Olen asunut tässä asunnossa vuokralla noin puolitoista vuotta. Etsin kämppää kuukausia ja olin jo vaipumassa epätoivoon. Näytössä tämä asunto näytti aika synkältä, mutta sijainti on hyvä.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Haluaisin ostaa kaiken käytettynä, mutta kun en ollut löytänyt ruokapöytää ja hyllyä vuoteen, jouduin ostamaan ne uutena. Olen myös saanut joitain vanhempieni vanhoja huonekaluja. En tiedä kuinka kauan asun täällä, joten en uskalla panostaa sisustukseen kamalasti.

Ikkunalauta on lempispottini kotona. Kun asuntoon paistaa aurinko, otan siinä d-vitamiinikylpyjä. Pidän ikkunalaudalla myös diffuuseria.”

Farkut Levi’s, neule Beacon’s Closet”Hankin melkein kaikki neuleet L-koossa, jotta ne jäisivät sopivan väljiksi.”

Neuleet R-Collection ja secon hand ”Iso palmikkoneule on aarteeni. Löysin sen kirpparilta New Yorkista.”

Mitä teet sunnuntaisin?

”Sunnuntaisin luen, makoilen sängyssä ja katson Netflixin trash-sarjoja. Viime aikoina olen katsonut mm. Too Hot to Handlea. Tykkään myös käydä kävelyllä Töölönlahdella tai Lammassaaressa ja kuuntelemassa jazzia Tenhossa tai lasillisella Harju 8:ssa.”

 

Ona Rihu, The Album

Ona Rihu, Album,

Kerro jotain tyylistäsi?

”Tyylini on tosi vaihteleva: tykkään kokeilla kaikkea ja fiilistelen monia asioita. Inspiraationa voi toimia tietty tunnelma tai vaikka leffa. En sitoudu yhteen tyyliin. Esimerkiksi jos olen ulkomailla ja elän erilaista arkea, se näkyy myös asuvalinnoissani.”

 

Mitä et pukisi?

“En käytä juuri koskaan rintaliivejä. Kerran olin lomalla Napolissa ja käytin tavalliseen tapaani t-paitoja ilman liivejä, mutta sitten tajusin, että ihmiset katsoivat sitä aika pahalla. Olin yllättynyt, kuinka uskonnollinen ja vanhoillinen ilmapiiri oli. Jos koen, että liivittömyys on epäkunnioittavaa tietyissä tilanteissa, niin toki laitan ne, mutta muuten olen mieluummin ilman.”

“En sitoudu yhteen tyyliin.”

Lempilöytö”Olin pinnannut tämän yksiolkaimisen neuleen Pinterestiini ja myöhemmin satuin löytämään tismalleen saman topin Kallio Kierrättää -ryhmästä. Luulen, että se on Burberryn.”

Mistä hankit vaatteesi?

”Olen käynyt pienestä asti Hietsun torin kirpparilla äitini kanssa. Tykkään kierrellä kirppiksillä, mutta en etsi mitään tiettyä ja ostan vain silloin, kun vastaan tulee aarre. Pidän siitä fiiliksestä, kun löydän tosi hyvän jutun kympillä.

On onni, että myös poikaystäväni tykkää käydä kirppareilla. Siitä on tullut yhteinen harrastuksemme.

Välttelen pikamuotia ja pyrin kuluttamaan muutenkin vastuullisesti. Jos ostan jotain uutena, niin säästän sitä varten ja hankin mieluummin pienemmältä merkiltä. En ole ikinä ollut brändi-ihminen ja minua vähän ärsyttää sellainen ajattelu, että tietyn brändin oletetaan olevan automaattisesti hyvä ja laadukas.

Tykkään siitä, että vaatteet ovat uniikkeja, eikä niitä näe joka näyteikkunassa. Äitini ompelee ja on opettanut minuakin muokkaamaan vaatteita. Se on hyvä taito olla. Jos vaatteessa on hyvä materiaali ja väri, on sen muokkaaminen melko helppoa.”

“Välttelen pikamuotia ja pyrin kuluttamaan muutenkin vastuullisesti.”

Mitä etsit kirppareilta?

”Katson kirppiksillä aina laukut ja kengät. Yritän etsiä ajattomia juttuja, joissa ei ole logoja ja kuoseja. Metsästän myös 100 % villaneuleita. 

Tykkään nahasta materiaalina, mutta ostan vain käytettyä nahkaa, koska se on jo olemassa ja se on kestävää. Olen vegaani, mutten näe siinä eettistä ongelmaa. Nahkaa on lisäksi helppo huoltaa.”

Päällä:”Housut ovat kirppislöytö Pariisista. Ne ovat Dolce & Gabbanan ja maksoin niistä 20 euroa.”

“Pariisi on paras kaupunki vintage-löytöjen tekemiseen, sillä siellä liikkuu paljon muotitalojen näytöskappaleita.”

Parhaat vintage-kaupat Suomessa ja ulkomailla?

”Pariisi on paras kaupunki vintage-löytöjen tekemiseen, sillä siellä liikkuu paljon muotitalojen näytöskappaleita. Olen tehnyt parhaat löytöni Free’P’Starista. Heillä on useampi liike Pariisin keskustassa.

Myös New Yorkissa on hyvä vintage-valikoima. Siellä kannattaa käydä ainakin Beacon’s Closetissa, jossa on myynnissä designer-merkkejä hyvin edullisesti. Heidän Brooklynin myymälänsä on valtava halli, jonka läpikäymiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Tykästyin Nycissä ollessani myös Procell Vintageen, josta löytyy tosi upeita nostalgisia vaatteita.

Myös Humana-ketju on hyvä. Sen myymälöitä löytyy melkein kaikkialta muualta paitsi Suomesta.

Helsingissä suosikkejani ovat kaikki Uffit ja Fidat. Kurvin Uff ei ole niin suosittu, joten sieltä voi tehdä löytöjä. Olen tällä hetkellä tykästynyt oliivinvihreään ja on kätevää, että Uffilla kaikki on esillä väreittäin. Hakaniemen Fidassa taas on kivoja astioita. Olen hankkinut sieltä esimerkiksi kristallilaseja.

Tykkään myös Facebookin kierrätysryhmistä. Esimerkiksi Kallion, Ullanlinnan ja Eira omissa ryhmissä liikkuu hyvää tavaraa.”

“Etsin sisustusjuttuja kotiin Facebookin marketplacesta ja tori.fi:sta.”

Kauneussuosikit?

”Olen ollut vegaani neljä vuotta ja se on tehnyt tosi hyvää iholleni. Pyrin pienentämään kemikaalikuormaa ja käytän vain luonnonkosmetiikkaa. Ihonhoidossa lemppareitani ovat Madara ja Bybi, mutta tykkään myös testata uusia tuotteita. Yksi suosikeistani on Atopikin kuivalle iholle sopiva kasvovesi, jota imeytän monta kerrosta kasvoille ja päänahkaan.

Juuri nyt meikkipussistani löytyy:

  • Madaran meikkivoide
  • Kora Organicsin highlighter
  • Bybin Babe Balm Bronzer
  • Madaran luomiväri sävyssä 25
  • Korennon irtopuuteri
  • Zuiin Organicin huulipuna, jota tosin käytän poskipunana

En värjää hiuksiani enää ollenkaan. Tukkani meni siitä vain huonoon kuntoon ja kuvauksissa ja näytöksissä ne joutuvat muutenkin kovalle koetukselle. Yhdessä vaiheessa söin kollageenilisää, joka auttoi vahvistamaan tukkaani. Se kasvatti myös kulmakarvojani, jotka sheivasin keskeltä, kun olin seiskaluokalla. Onneksi ne kasvoivat takaisin! Nykyään en tee niille oikeastaan mitään.”

Onan Kallion osoitteet

 

Harju 8
”Käyn täällä usein istumassa iltaa.”

Hey Poke ja Onda
”Hyvä take away -lounas.”

Way Bakery and Wine Bar
”Tilaan täällä maailman parhaat oliivit + natuviinin.”

Bun 2 Bun
“Kokonaan vegaaninen burgeripaikka, josta saa myös vegaanista pehmistä.”

Asana Helsinki
”Käyn Asanan ilmajoogatunneilla kerran viikossa.”

Cafe Bakery Meli
”Haen viikonloppuisin tuoretta leipää kotini vieressä sijaitsevasta leipomosta.”

Uff ja Fida
”Näistä olen tehnyt monia edullisia kirpparilöytöjä.”

Työväenopisto
”Käyn kerran viikossa työväenopiston keramiikkatunnilla. Se on super meditatiivista!”

Torkkelinmäki
”Haluaisin salaa asua Torkkelinmäellä ja käyn siellä usein kävelyllä.”

Suosikkifarkut”Kävin kerran Ateenassa vintage-farkkuihin erikoistuneessa kaupassa ja kerroin myyjälle etsiväni korkeavyötäröisiä ja leveälahkeisia farkkuja. Hän sanoi suoraan, että täydellisesti istuvan parin löytäminen on lähes mahdotonta, sillä olen 180 cm. Päädyin tilaamaan Levikset uutena. Mallin nimi Ripcage Wide Leg ja ne ovat minulle juuri ja juuri tarpeeksi pitkät.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share