Teksti
Kuvat

Pauliina
— Levokoski

Kotialbumi

Kaupallinen yhteistyö: Kekäle.

Kekäleen markkinointiasiantuntija Pauliina Levokoski rakastaa kerrospukeutumista. Siinä tärkeintä on vaatteen oma siluetti ja kokonaisuuden viimeistelevä takki.

Kekäleen marketing specialist Pauliina Levokoski, 29, asuu puolisonsa kanssa kaksiossa Helsingin Kalliossa ja remontoi parhaillaan 100-vuotiasta hirsitaloa vapaa-ajan asunnoksi.

.

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Asuimme aikaisemmin melko uudessa kerrostaloasunnossa, joka oli ihan toimiva ja kiva, mutta talon tunnelma ei tuntunut omalta. Uudesta talosta puuttui tietynlainen lämpö ja kodikkuus. Kun aloimme etsiä uutta vuokra-asuntoa, sen kriteereinä oli lautalattiat, korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat. Kun näin tämän asunnon vuokra-ilmoituksen, kiinnitin heti huomiota keittiöön. Olen jo pitkään haaveillut kesämökistä, jossa olisi juuri nämä samat ovet ja vetimet. Muutimme tänne tammikuussa ja puoli vuotta myöhemmin löysimme unelmiemme kesäpaikan.”

Bleiseri toimii takkina pidempään, kun sen alle pukee paksun poolon.

Pooloneule Selected Femme/ Kekäle.

Miten kodin sisustus on syntynyt?

“Meillä on paljon samoja huonekaluja joita edellisessä asunnossamme oli, mutta nyt ne sopivat paremmin ympäristöönsä. 95 % sisustuksestamme on hankittu kirppareilta tai käytettynä tutuilta.

Haaveilin pitkään Hakolan sohvasta ja hankimme sen vihdoin tähän kotiin. Työpöydän taas ostin kiireellä, kun pandemia alkoi. Ne ovat ainoat huonekalut, jotka olemme hankkineet uutena.”

“Pandemian vuoksi olen tehnyt töitä kotoa käsin. Koska pukeudun harvemmin, en kaipaa tyyliini niin paljon muutosta ja vaihtelua, kuin joskus aikaisemmin.”

”Pienesineitä, kuten japanilaista secondhand-keramiikkaa olen ostanut reissuilta. Pidän siitä, että asioilla on joko selkeä funktio tai että niihin liittyy muistoja.”

Mikä inspiroi sinua?

“Tykkään kuunnella podcasteja ja tarkkailla ihmisiä, kun matkustan ratikalla töihin. Tyylien kirjo on valtava, kun matkaa Kalliosta Punavuoreen.

Saan paljon tyylivaikutteita Etelä-Koreasta ja Japanista. Pidän heidän minimalistisesta ja klassikoihin nojaavasta estetiikastaan. Erityisesti minua kiehtoo se, ettei pukeutuminen ole yhtä vartalokeskeistä, kuin eurooppalaisessa muodissa. Fokus on ennemminkin asun, kuin ihmisen siluetissa.”

Viimeisin asuyhdistelmä, josta innostuit?

“Käytin kesällä paljon pellavapaitoja ja nyt olen innostunut yhdistelemään niitä syksyisempiin asuihin, kuten neuleliiviin ja nahkahousuihin. Pellava mielletään yleensä kesämateriaaliksi, mutta hengittävyytensä vuoksi se sopii hyvin kerrospukeutumiseen.”

“Pro-vinkkini on säilyttää kotivaatteet erillään muista vaatteista. Kikka saa vaatekaapin pysymään paljon siistimpänä.”

Ruokapöydän tuolit on saatu ilmaiseksi Facebookin kierrätysryhmästä.

Paras vinkkisi vaatekaapin järjestelyyn?

“Eri vaatteet tarvitsevat erityyppistä säilytystilaa. Olen järjestänyt vaatekaappini niin, että kauluspaidat, jakut ja mekot roikkuvat henkaroituina rekillä, t-paidat ja farkut ovat ilmavissa lankakoreissa ja villapaidat viikattuina hyllyillä. Vanhoissa taloissa voi olla tekstiilituholaisia, jolloin neuleita kannattaa suojella viikkaamalla ne kannellisiin muovilaatikoihin.

Pro-vinkkini on säilyttää kotivaatteet erillään muista vaatteista. Kikka saa vaatekaapin pysymään paljon siistimpänä. Meillä tämä on ratkaistu niin, että kotivaatteille on tehty tilaa eteiseen.

Vaatekaapistani löytyy aina vain sesongin mukaisia vaatteita. Kun vaatteet ovat olleet syrjässä puoli vuotta, niitä on ehtinyt jo tulla ikävä ja niistä innostuu taas aivan uudella tavalla. Myös pukeutuminen helpottuu, kun kaapissa on väljempää ja vain ajankohtaisia vaatteita.”

“En viehäty stereotyyppisen naisellisesta tyylistä. Minua kiinnostaa androgyynimpi tapa pukeutua.”

Nahkatakki Human Scales / Kekäle.
Neuleliivi Part Two/ Kekäle.

Vinkkisi kerrospukeutumiseen?

“Naisia on iät ja ajat neuvottu pukeutumaan vartalotyypin mukaan. Kerrospukeutuminen sotii tätä vastaan. On helpottavaa päästää irti vartalolähtöisestä ajatusmallista ja miettiä vartalon sijaan sitä, miltä asu näyttää. Asuni perustana on usein tummat housut ja kauluspaita tai iso t-paita. Sen pohjan päälle on helppo lähteä kerrostaman esimerkiksi liiviä, neulepaitaa, jakkua tai mekkoa.

Tykkään myös hieman stailata kerroksia. Jätän esimerkiksi kauluspaidan alimmat napit auki ja rullaan päällimmäisen kerroksen hihoja. Olen viehättynyt väljästä istuvuudesta jo silloin, kun kaupoista ei vielä saanut oversize-mitoituksella olevia vaatteita samalla tavalla kuin nyt. Kerrospukeutuminen vaatii tiettyä väljyyttä, sillä se pitää asun mukavana ja mahdollistaa sen, että vaatteita ylipäänsä voi pukea päällekkäin.”

“On helpottavaa päästää irti vartalolähtöisestä ajatusmallista ja miettiä vartalon sijaan sitä, miltä asu näyttää.”

“Olen käyttänyt Everyday Mineralsin mineraalipohjia pitkään, ne antavat ihon hengittää. Tykkään myös Bybin ja Evolven ihonhoitotuotteista.”

Kuinka huollat vaatteitasi?

“Olen luonut itselleni helpon ja tehokkaan vaatehuoltorutiinin. Tuuletan edellispäivänä käyttämääni vaatetta avoimen sivuikkunan alla ja tarkistan vasta sitten, tarvitseeko se vesipesua.

En oikeastaan koskaan silitä kauluspaitoja, vaan ravistan ne pesun jälkeen hyvin. Muotoilen saumat ja kaulukset käsin ja ripustan kuivumaan henkarille. Suurin osa rypyistä oikenee jo tällä yksinkertaisella menetelmällä. Käytän huuhteluaineena väkiviinietikkaa. Se jättää vaatteeseen kivan tunnun ja neutralisoi hajuja.

Neuleita ja nahkakenkiä huollan tarpeen mukaan sesonkiluonteisesti.”

Mihin suuntaan ennustat trendien kulkevan?

“Muoti on kulkenut yhä rennompaan suuntaan pandemian seurauksena ja uskon, että jatkossa tullaan näkemään paljon kasuaalimpaa toimistopukeutumista. Siistejä vaatekappaleita yhdistellään loungewear-vaikutteisiin, kuten kauluspaita joggereihin tai nahkahousut huppariin. Uskoisin, että jatkossa innovatiiviset kierrätysmateriaalit tulevat yleistymään ja trendien syklit hidastuvat. Toivon, että yksittäisten it-tuotteiden sijaan keskustelu siirtyisi laveampiin kattotrendeihin ja laajempiin ilmiöihin.”

Villakangastakin ja -housut Pauliina on ostanut käytettyinä ystäviltä. Selected Femmen Lulu-neule on Pauliinan luottovaate, jonka hän omistaa useassa värissä.

Haavelistalla?

“Ostoslistallani on muutamia ikuisuusasioita. Haluaisin löytää laadukkaan mustan villakangasbleiserin, jota voisin käyttää koko loppuelämäni. Sen malli saisi olla maskuliininen ja väljä. Kaipaisin kaappiini myös pliseerattua midihametta, jonka yhdistäisin esimerkiksi hupparin, paitatakin ja tennareitten kanssa. Kestohaaveilen myös laadukkaasta villakangastakista.”

Mitä hyvää olet lukenut, katsonut tai kuunnellut viime aikoina?

“Kuuntelen tosi paljon podcasteja. Suosikkini on Tuplakääk, jonka uusin jakso ilmestyy aina tiistaisin. Tiistai on siksi viikon paras päivä.

Meillä ei ole ollut telkkaria seitsemään vuoteen, eikä minulla ole tunnareita mihinkään striimauspalveluihin. Ainoa poikkeus on Rakuten Viki, jonka tilauksen ostan itselleni joka vuosi synttärilahjaksi. Katson sieltä Etelä-Korealaisia draamasarjoja. Niissä on upeat puvustukset.”

“Minulle on tärkeää, että ulkovaatteet sulautuvat asuun ja täydentävät sitä.”

Neule Marimekko/ Kekäle.
Maiharit Dr.Martens/ Kekäle.
Laukku Marimekko/ Kekäle.

PAULIINAN ARJEN LUOTETUT

Mukavat kengät. “Kesäisin elän Birkenstockin sandaaleissa, syksyt ja keväät tennareissa ja talvet maihareissa. Olen kuratoinut kenkävalikoimani pieneksi ja toimivaksi.”

Kauluspaita. “Hyvä arkivaate. Luottobrändien sijaan minulla on luottomateriaaleja. Kauluspaidoissa suosin puuvillaa ja pellavaa.”

Neuleet. “Luotan villaan. Myös sekoitteet ovat hyviä, jos niillä tavoitellaan kestävyyden parantamista.”

Takki. “Takki on asun kruunu. Saatan jopa aloittaa asun valitsemisen takista.”

Luonnonkosmetiikka. “Siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan seitsemän vuotta sitten. Se sai temppuileva ihoni rauhoittumaan.

Kestolakkaus. “En laittaudu kovinkaan paljon arkena, mutta koneella työskennellessä kynsiä tulee katsottua jatkuvasti, joten on kivaa, kun ne ovat siistit.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share