Teksti
Kuvat

Stephanie
— Wardi-Husa

Kotialbumi

?

KUKA

Stephanie Wardi-Husa, 31, kulttuurituottaja ja malli. Tällä hetkellä hoitovapaalla. 

Instagram @stephaniewardi_husa 

 

KOTI

Asuu aviomiehensä ja 2,5-vuotiaan Milan poikansa kanssa 92-neliöisessä kolmiossa Hietalahdessa.

 

 

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Olen asunut lähes aina tässä samassa korttelissa ja lapsuuden kotinikin on tällä samalla kadulla. Kun ostimme tämän asunnon, täällä ei oltu tehty mitään 30 vuoteen. Mieheni ei tykännyt asunnosta aluksi, mutta minä näin heti potentiaalin. Teimme täällä pienen remontin: avasimme pari seinää, maalasimme pinnat valkoiseksi ja hioimme kellastuneen parketin.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Meillä on kotona paljon taidetta, eivätkä kaikki teokset edes mahdu sisälle. Asunnossa on matala katto, joka hankaloittaa maalausten ripustamista. Isäni on taidefriikki ja lapsuuteni sunnuntait ovat olleet yhtä galleriakierrosta. Kun isä tulee meille kylään, hän puree hammasta kun näkee, kuinka taulumme on aseteltu.

Olen tavannut mieheni tenniksen parissa. Ostin Louis Vuittonin vanhan mailasuojan Bukowskilta symboloimaan tennistaustaamme ja tein siitä taulun. Rakastan Bukowskia ja olen huutanut sieltä vaikka mitä kotiin.”

Lempipaikka kotona?

”Keittiö! Se ei ole mikään kovin spessu, mutta rakastan tehdä ruokaa ja näen keittiöstä samalla olohuoneeseen ja merelle. Kokkaan tuoreista raaka-aineista ja tykkään leipoa. Teen aamupalaksi yleensä joko banaanipannareita tai vegaanisia porkkanamuffinseja. Pojallamme on erittäin pahoja allergioita, jonka takia leivon eväät valmiiksi kotona, koska en voi ostaa niitä helposti kaupasta. Olen miettinyt, että alkaisin kirjoittaa blogia, jossa jakaisin kokemuksiani allergialapsen äitinä.”

Jos olisin kärpäsenä katossa teillä sunnuntaina, mitä näkisin?

”Sunnuntaissa parasta on yhdessäolo. Sunnuntaisin tanssimme ja rakennamme legoilla koko perhe. Meille saa myös aina piipahtaa kylään.”

Taulu Rafael Wardi.

“Tykkään pukeutua rennosti ja mukavasti, mutta nätisti. En halua kulkea kurakamoissa, vaikka istuisinkin hiekkalaatikon reunalla.”

Kosmetiikkasuosikit?

”Käytän tosi vähän meikkiä. Arkimeikkiini kuuluu ripsari, aurinkopuuteri, vaalea luomiväri ja lopuksi geelaan kulmakarvat. Kun kulmakarvat on hyvin, kaikki on hyvin. Meikeissä luotan Bobby Browniin.

Raskauden jälkeen ihoni muuttui herkemmäksi, jonka vuoksi pyrin käyttämään mahdollisimman vähän mitään tuotteita. Pesen ihoni pelkällä vedellä, enkä siksi käytä vedenkestäviä meikkejä. 

Raskaus sai myös luonnonkiharani villiintymään. Pesen hiukset kerran viikossa sampoolla, jossa on keratiinia ja levitän pesun jälkeen hiusöljyä. Välillä jätän kookosöljynaamion vaikuttamaan yöksi. Rasvaan myös kroppani kookosöljyllä. Raskaana ollessani öljysin vatsaani sillä jatkuvasti. Mieheni kävi ostamassa uuden purkin joka viikko.”

Miten valitset asusi?

”Nykyään en enää suunnittele asuja etukäteen. Tiedän minuutissa mitä puen. Jos on huono sää, valitsen automaattisesti jotain tummaa päälle ja aurinkoisena päivänä taas jotain vaaleaa. Tykkään pukeutua rennosti ja mukavasti, mutta nätisti. En halua kulkea kurakamoissa, vaikka istuisinkin hiekkalaatikon reunalla.

Raskauden aikana painoni nousi ensin 24 kiloa ja putosi sitten saman verran puolessa vuodessa. Se on hullu koettelemus kropalle! Sen jälkeen kaikki vaatteet istuivat tosi oudosti. Aikaisemmin en käyttänyt ikinä rintaliivejä, mutta nyt on pakko miettiä minkälaiset liivit puen minkäkin vaatteen kanssa ja miten ne vaikuttavat asun istuvuuteen.

Kroppani ei enää jaksa kantaa piikkikorkoja samalla tavalla, kuin ennen raskautta. En silti halua luopua korkokengistä kokonaan, joten olen vaihtanut piikkarit tolppakorkoihin.”

 

Mailasuoja Bukowskis.

 

Mitä teet, kun et keksi mitään päällepantavaa?

”Minulla ei oikeastaan ole asukriisejä, koska olen löytänyt oman siluettini. Se tekee pukeutumisesta helppoa. Kun löydän jotain, joka palvelee omaa elämääni, niin ostan saman tuotteen moneen eri tarkoitukseen. Tunnen itseni kotoisaksi flare-mallisissa housuissa ja minulla on niitä eri käyttötarkoituksiin: neulotut kotiversiot, kankaiset puistoversiot ja yhdet juhlavammat. Tykkään siitä, että lahkeet ovat ylipitkät ja ja saavat laahata maassa. Leveät lahkeet tekevät myös yläosan valitsemisesta helppoa. Kun housut ovat yliampuvat ja niiden pointti on lahkeissa, yläosaksi voi laittaa vaikka valkoisen t-paidan ja asu näyttää kivalta.”

 

Kuinka voisi välttyä siltä, ettei vaatekaappi täyty nopeilla ”laastariratkaisuilla”?

”En enää osta pikaratkaisuna halvempaa versiota haluamastani tuotteesta. Jos tahdon jonkun kalliin jutun, niin säästän sitä varten. Halpisversiot eivät kuitenkaan ikinä tunnu samalta, kuin miltä alkuperäinen ja päätyvät vain viemään tilaa kaapeista. Viimeksi säästin Louis Vuittonin pyöreään crossbody-laukkuun.

Aikaisemmin minulla oli yli 200 paria kenkiä ja kaikille myös boksit. Jossain vaiheessa mieheni sanoi, että tuo on sairasta ja että niitä on pakko karsia. Olin kuvitellut, että käytän kaikkia kenkiäni, mutta siivotessa tajusin, ettei se ole totta. Myin kaikki kengät, joita en ollut käyttänyt yli vuoteen. Nykyään myyn jotain pois aina, kun ostan jotain uutta. Se pitää shoppailun kurissa ja saa miettimään hankintoja tarkemmin: tarvitsenko tämän todella, jos joudun luopumaan jostain jo kaapissani olevasta vaatteesta sen vuoksi?

Mutta boksien, paperikassien ja dust bagien kanssa minulla on edelleen joku ongelma, sillä säästän ne aina. Kun lähden reissuun, pakkaan tavarat dust bageihin. Tykkään siitä, että reissussa kamoja ei tarvitse etsiä, vaan kaikki löytyy heti.”

Kenen vaatekaappia haluaisit päästä penkomaan?

”Haluaisin päästä penkomaan edesmenneen mummini nuoruudenaikaista vaatekaappia. Hän oli todellinen turbomummo, joka kävi avannossa joka aamu ja söi todella terveellisesti. Hän oli avoin ja iloinen persoona ja toi kaikille hyvää mieltä. Toivoisin, että pystyisin itsekin välittämään samallaista fiilistä muille.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share