Teksti
Kuvat
Meikki
Malli

Auringon
jälkeen

Kauneus

Johanna jutteli meikkaaja Emma Bentleyn kanssa loppukesän ihonhoitotarpeista + tärppituotteista, joilla paikkaillaan kesälomalla syntyneitä vaurioita.

J: Omasta otsastani näkee ihan selvästi, että kesä + raskaus ovat lisänneet hyperpigmentaatiota. Mitä niille voisi koittaa tehdä?

E: Kesän jälkeen kannattaa ottaa käyttöön c-vitamiinia sisältävä seerumi. C-vitamiini tasoittaa ihon sävyä ja vaalentaa pigmenttimuutoksia, mutta se vaatii jatkuvaa käyttöä. Olen tykännyt Kora Organicsin c-vitamiiniseerumista.

J: Myös Klairsin c-vitamiiniseerumi on tosi hyvä! Kokeilin välillä muita, mutta päädyin kuitenkin takaisin siihen. Entä onko jotain ammattilaisen tekemiä hoitoja joista voisi olla apua?

E: On olemassa kaikenlaisia kemiallisia kuorintoja ja vaalentavia hoitoja, mutta ne ovat usein tosi kalliita ja vaativat monta käyntikertaa.

Jos on taipuvainen pigmenttihäiriöihin, niin tärkeintä on muistaa käyttää suojakerrointa vuoden ympäri eikä ainoastaan kesällä. Esimerkiksi Colorescience Sunforgettable Brush SPF 50 on puuterimainen tuote, jota voi lisäillä meikin päälle vaikka muutaman tunnin välein. Myös Biothermin suihkutettava aurinkosuojamist on kätevä.

J: Testasin viime syksynä Hydrafacial Skintone -hoitoa ja sain siitä apua pahimpiin otsaläntteihin jo ekalla kerralla. Sitäkin tosin suositellaan sarjahoitona, joka käy aika kalliiksi.

Entä jos haluaisi peittää hyperpigmentaatioita meikillä? Mitä kannattaa ottaa huomioon?

E: Yritän aina välttää paksua peitevärikerrosta, koska se muuttuu helposti harmaaksi ja vain korostaa ongelmakohtaa. Lähtisin kokeilemaan sävyttävää kosteusvoidetta ja kostealla beauty blenderillä taputeltua peitevoidetta.

Olen tykännyt Laura Mercierin peitevoidepaleteista, joissa on kaksi sävyä. Kevyesti vaaleanpunaiseen taittavat sävyt yleensä kirkastavat ja taittavat harmautta.

Tärkeintä on, ettei peitevoide ole ainakaan yhtään omaa ihon sävyä vaaleampi! Liian vaalealla värillä tulos on takuulla harmaa.

 

J: Entäs jos kaikista varoituksista ja rasvoista huolimatta iho paloi kesällä? Mitä hoitorutiiniin kannattaa lisätä, että selviäisi mahdollisimman pienillä vaurioilla?

E: Ota käyttöön rauhoittava, pehmittävä ja kosteuttava e-vitamiiniöljy ja sekoita sitä päivävoiteeseen tai yövoiteeseen. E-vitamiiniöljyä voi käyttää myös sellaisenaan riippuen ihon kunnosta. Olen tykästynyt Mádaran e-vitamiiniöljyyn. 

Jos iho on tosi herkkä, niin kannattaa kokeilla apteekkisarja Atopikin sensitive-linjaa. Heidän kauraöljynsä on hyvä, rauhoittava tuote kuivalle ja ärtyneelle iholle.

J: Miten päivetyksen saisi pysymään kasvoilla vähän kauemmin? Anna vinkki jostain hyvästä itseruskettavasta!

E: Päivetys pysyy kauemmin, kun iho on kosteutettu. Eli tässäkin auttaa öljyt ja seerumit! Iho saattaa kuitenkin olla kesän jälkeen tukkoinen ja samea, jos sitä ei ole muistanut pestä ja kuoria aurinkorasvan käytön jälkeen. Kuorintaa ei kannata vältellä siinä pelossa, että se pilaisi päivetyksen! Itseruskettavakin asettuu paremmin, kun iho on kuorittu ja kosteutettu. 

Oma suosikkini on Mádaran Fake It -itseruskettava seerumi. Yleensä itseruskettavissa on häiritsevä tuoksu, mutta tässä se ei haittaa. Rusketuksesta tulee myös kivan kevyt, eli ei tarvitse pelätä sitä, että kasvoihin jäisi epäsiistin vaikutelman antavia rantuja.

J: Aloin juuri käyttää Atopikin itseruskettavaa kasvovettä. Se on myös tosi kiva tuote, jolla saa kevyen ja luonnollisen lopputuloksen minimivaivalla.

Entä jos ei kuitenkaan tykkää itseruskettavista, mutta kasvot ja muu kroppa ovat kesän jäljiltä ihan eri sävyä?

E: Tykkään nestemäisistä bronzereista, joilla tulee tosi luonnollinen ja glowy iho, kun niitä levittää pullealla siveltimellä kasvojen korkeimpiin kohtiin, ohimoille ja häivyttää sitten kaulalle. Esimerkiksi Lumenen watercolour bronzer ja Dr. Hauschkan bronzing tint ovat hyviä!

Jos haluaa tosi pysyvän lopputuloksen esimerkiksi juhliin, voi nestemäisen tuotteen päälle laittaa vielä aurinkopuuteria.

J: Entä jos aurinko on kuivattanut tukkaa? Miten sitä voisi freesata jos ei halua leikata?

E: Vaikka kuinka haluaisi kasvattaa tukkaa, niin latvaa kannattaa käydä leikkaamassa ihan vaikka vaan muutama sentti. Se freesaa tukkaa ja auttaa sitä myös kasvamaan nopeammin. Leikkauksen yhteydessä voidaan tehdä myös kunnon tehohoito.

Lisäksi oikeanlaisen shampoon valitseminen on tosi tärkeää niin hiusten kuin päänahkankin hyvinvoinnin kannalta – se kun on usein muhinut hattujen ja huivien alla koko kesän. Olen tykännyt Briogeon syväkosteuttavasta shampoosta ja naamiosta.

J: Välillä jätän Authentic Beauty Conceptin replenish-sarjan hiusnaamion vaikuttamaan tunniksi ennen suihkua ja sen jälkeen tukka tuntuu ihanalta! Tykkään myös Wella Professionalsin SP Luxeoilista. Se saa kuivan latvan näyttämään sileämmältä.

Hyvä low budget -vinkki on levittää kookosöljyä yöksi hiuksiin. 

E: Kloranen 3-in-1 yön yli jätettävä hiusnaamio on myös ihana!

J: Mitä tuotteita käytit näissä beauty-kuvissa? Erityisesti oranssit luomet kiinnostaa! Kuinka ne saa kestämään?

E: Onan poskilla on Mádaran eye & cheek multi-shadow sävyssä heat – se on tosi kätevä monitoimituote. Lisäsin valoa silmänurkkaan ja kulmaluulle Korennon voidemaisella korostusvärillä.

Jos haluaa superkestävän lopputuloksen, niin kannattaa laittaa alle Urban Decayn luomivärinpohjustajaa ja päälle esimerkiksi kultaista, puuterimaista luomiväriä. Urban Decay setting spray on myös tosi hyvä tuote meikin kiinnittämiseen ja sillä voi freesata meikkiä keskellä päivääkin.

J: Onalla on niin ihanat kulmakarvat! Mitä teit niille?

E: Onan kulmat ovat jo luonnostaan paksut ja tuuheat, joten lisäsin niihin vain vähän pitoa Lumenen kulmageelillä, jotta ne pysyvät ryhdikkäinä. Piirsin myös muutaman lisäkarvan Macin kulmatussilla, jolla saa luonnollisen näköistä jälkeä. 

 Jos kulmakarvat eivät meinaa pysyä ojossa, niin kulmakarvaharjaan voi suihkauttaa vähän hiuslakkaa ja harjata sillä kulmat ojoon.

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share