Teksti
Kuvat

Anna
— Piirainen

Kotialbumi

Kyläilimme Annan luona, inspiroiduimme (skumppa)retkeilystä + saimme kirjasuosituksia kesälomalle.

Malli ja henkilöstöhallinnon suunnittelija Anna Piirainen asuu poikaystävänsä kanssa vuokrakaksiossa Ullanlinnassa. Instagram @anna.piirainen.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Asuimme poikaystäväni kanssa molemmat omissa yksiöissämme, mutta käytännössä olimme aina jommankumman luona ja tavarat olivat aina väärässä paikassa. Vuokrasimme tämän asunnon sukulaiselta, kun yhteenmuutto tuli ajankohtaiseksi. Oli kivempi muuttaa yhteiseen kotiin, jonka voi rakentaa alusta asti yhdessä, kuin että toinen olisi muuttanut toisen luokse.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

Kahden aikuisen yhteenmuutossa on omat haasteensa, koska tavaraa on tuplana. Aika hyvin saimme kuitenkin tehtyä kompromisseja. Suurin osa huonekaluistamme on joko peritty tai sitten tuotu vanhoista asunnoistamme, mutta olemme myös hankkineet tänne yhdessä muutamia asioita, jotka koimme tarpeellisiksi. Meille on esimerkiksi tärkeää, että ystävät voivat jäädä tarvittaessa yöksi, joten hankimme olohuoneeseen vuodesohvan.”

Anna Piirainen, Album, The Album, Anna Piirainen malli, koti

Olohuoneessa ”Olohuoneen lamppua mietimme pitkään. Bongasin tämän &Traditionin Formakami-valaisimen sisustuslehdestä.”

Sisustushaave?

”Haaveilen isosta 6-8 henkilön ruokapöydästä. Seuraan pöytiä tori.fissä ja toivon, että siellä tulisi vastaan joku kiva. Toisaalta meille on tulossa pian koiranpentu, joten järkevintä olisi vielä malttaa odottaa uuden pöydän kanssa ja antaa koiran purra mieluummin vanhan pöydän jalkoja.”

Astiakaapissa

”Olen kiintynyt astioihin, mutta en osta niitä uutena koska se on liian helppoa. Astiat ovat ihania, hyödyllisiä design-esineitä, sillä ne ovat jatkuvasti käytössä. Kun muutimme yhteen, mieheni suurin huoli oli se, mihin kaikki astiat laitetaan. Olin niin iloinen, kun niitä kaikkia tarvittiin tupareissa ja pystyin todistamaan etteivät kuppini ole turhia.”

Mitä teette viikonloppuisin?

”Olen metsäihminen ja rakastan retkeilyä. Helsinki tuntui tosi rauhalliselta paikalta silloin, kun asuin ulkomailla, mutta nyt kun asun täällä huomaan kaipaavani luontoon. 

Jos teemme päiväretken, on ihanaa panostaa ruokaan. Silloin ei tarvitse miettiä kuinka paljon rinkka painaa ja miten yöpymiskamat mahtuvat, vaan voi ottaa mukaan vaikka skumppapullon ja tehdä retkeilystä luksusta.”

 

 Annan vinkit viikonloppuretkelle

Pyysimme vinkkejä luontokohteisiin, joihin aloittelijakin uskaltaa lähteä.

Meiko. “Kirkkonummella sijaitseva Meiko on helppo kohde, eikä tarvitse olla mikään kokenut eräjorma tehdäkseen retken sinne. Moni luuli että olen Kolilla, kun laitoin sieltä ottamani kuvan Instagramiin. Kaunista järvimaisemaa ja korkeuseroja!”

Kopparnäs. “Vietimme juhannuksen Inkoossa telttaillen. Kopparnäs on myös helppo retkikohde, jossa on kauniit merimaisemat ja kallioita.”

Repovesi. “Repovesi on myös ihana, mutta sinne on vähän matkaa Helsingistä.”

Parvekkeella

“Isovanhempani ovat puutarhureita. Lapsena haaveilin betonipihasta koska minusta tuntui, että kaikki aika menee puutarhan hoitoon. Koronakevät kuitenkin herätti sisäisen viherpeukaloni ja aloin kasvatella taimia parvekkeellani.”

“Olisi ihanaa olla sellainen tyyppi, joka laittaa arkenakin huulipunaa ja pukeutuu korkokenkiin, mutta olen liian luonnonlapsi siihen.”

Kerro jotain tyylistäsi?

”Tyylini on hyvin pelkistetty ja mukavuudenhaluinen. Tykkään sesongittomista vaatteista, joiden mallit eivät vanhene. Olen harkitsevainen ostaja ja tutkin materiaalit aina tarkkaan.

Luottomerkkini on Filippa K, mutta viime aikoina olen hankkinut käytettyjä vaatteita myös Zadaan kautta. Minulla on myös jonkin verran Voglian vaatteita. Brändin toimari on ystäväni ja on ihanaa, kun vaatteen alkuperä on tarkasti tiedossa.

Omistan aika vähän vaatteita ja käytän ja huollan niitä paljon. Totuin mallivuosina siihen, että kaiken pitää mahtua matkalaukkuun ja olen siksi hyvä karsimaan.

Olisi ihanaa olla sellainen tyyppi, joka laittaa arkenakin huulipunaa ja pukeutuu korkokenkiin, mutta olen liian luonnonlapsi siihen. Minua kuitenkin kiehtoo ihmiset, jotka ovat tosi laitettuja. Ehkä sitten vanhana?”

Anna Piirainen, Album, The Album, Anna Piirainen malli, koti

Mekko Creatures of Comfort ”Sain tämän Creatures of Comforting silkkimekon näytöspalkkiona Nycistä.”

”Tein mallinhommia ulkomailla seitsemän vuotta, mutta pari vuotta sitten aloitin kokonaan toisenlaisen uran toimistotöissä. Kahden työn yhdistäminen on rankkaa ja nykyään teen kuvauksia oikeastaan vain vapaa-ajalla.

Mallivuosinani mietin paljon enemmän omaa pukeutumistani ja myös toimistolta annettiin neuvoja siihen, kuinka castingeihin kannattaa pukeutua. Esimerkiksi Italiassa painotettiin, ettei mihinkään kannata mennä ilman korkokenkiä. Siellä kaikilla oli lyhyt mekko, oversize-bleiseri ja tosi korkeat korot.

Oma tyylini on muuttunut aina hieman asuinpaikan mukaan: Italiassa opin käyttämään mekkoja ja pukeutumaan naisellisemmin, kun taas Lontoossa se ei tuntunut enää luontevalta. Eniten tykkään kuitenkin ranskalaisten tyylistä: he pukeutuvat rennosti, mutta näyttävät juuri sopivan laittautuneilta plus heidän hiuksensa ovat aina uskomattoman hyvin.”

Anna Piirainen, Album, The Album, Anna Piirainen malli, koti

Paras kuvauksissa saamasi tyylivinkki?

”Stailisteilta olen oppinut miten tärkeää vaatteiden asettelu, kuten hihojen kääriminen ja rusettien sitominen on. Alan tehdä sitä heti huomaamattani kun olen sovituskopissa. Olen oppinut myös höyryttämään. Se tekee ihmeitä vaatteille!”

Kauneussuosikit?

“Ihoni on tosi herkkä, joten meikkaan hyvin vähän, enkä mielelläni testaile mitään uutta. Näitä tuotteita käytän lähes päivittäin:

Ranskalaisista apteekeista saatava Embryolissen Lait-Crème. Kaikki mallit käyttävät sitä ja se löytyy myös tosi monien meikkaajien pakista.

• Bioderman misellivesi.

• Lumenen sisu-päivävoide. Tykästyin tähän tuotteeseen, kun tein töitä Lumenelle. Voiteessa on myös suojakerroin 20.

• Shisheidon päivävoide. Tässäon mukana vähän sävyä ja voide on tosi kosteuttava.

Muun muassa ranskalaisista ja espanjalaisista apteekeista saatava Homeoplasmine-voide, joka vastaa Elizabeth Ardenin 8 hour cremea. Käytän sitä huulirasvana ja pieniin nirhaumiin.

• Dr.Hauschkan silmänympärysvoide. Minulla on tosi kuivat silmänympärykset ja tämä on ollut tosi hyvä löytö.”

Anna Piirainen, Album, The Album, Anna Piirainen malli, koti

 Annan kirjalista:

lukuvinkkejä kesälomalle

 

Terhi Törmälehto: Vaikka vuoret järkkyisivät. Tässä on ihanaa tarinankerrontaa. Kirjassa ollaan Bogotassa ja lukiessa tulee sellainen olo, kuin olisi käynyt siellä. Kaupungin tuoksut ja värit voi melkein tuntea. Tykkään kirjoista, joihin voi eläytyä.

Leo Tolstoi: Anna Karenina. Klassikko ja yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani. Tykkään historiallisista romaaneista.

Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas. Tykkään Kjell Westön tavasta kuvata Helsinkiä. Olen alunperin kotoisin Kuhmosta ja on kivaa päästä kokemaan Helsinkiä ja sen historiaa kirjojen kautta.

Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin. “Aina puhutaan vain löytöretkeilijämiehistä, mutta tässä kirjassa kerrotaan seikkailijanaisista, jotka ovat tehneet tutkimusmatkoja omana aikanaan.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share