Teksti
Kuvat

Annika
— Huurrekorpi

Kotialbumi

Kyläilimme Annikan luona, juttelimme konmarittamisesta ja saimme vinkkejä kodin tunnelman parantamiseen.

Sisustusstailisti Annika Huurrekorpi asuu 66-neliöisessä kaksiossa miesystävän ja koiransa Fantomenin kanssa. Instagram @annikahuurrekorpi. .

Q&A

I Koti

 

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Olemme asuneet täällä pari vuotta. Tykästyimme asunnon selkeään pohjaan, sijaintiin, valoisuuteen ja persoonallisuuteen. Ikkunoista on myös harvinaisen pitkä näkymä ulos. Edellisessä asunnossamme tuli helposti nuutunut olo, sillä se oli kakkoskerroksessa ja korkean rakennuksen varjossa.

Edellisen remontin jälkeen meillä ei ollut resursseja aloittaa isoa remppaprojektia taas uudestaan ja täällä oli aika vähän rempattavaa. Odotimme asunnon vapautumista puoli vuotta ja asuimme sen ajan Töölöstä. Rauhallisen Töölön jälkeen oli ihana palata takaisin Punavuoren vilinään.”

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Taulu: Erja Hirvi.”Erja Hirvi on tehnyt myös paljon printtejä Samujille. Hankin työhön prameat kultaiset vintage-kehykset, jotka maalasin mustiksi.”

Teillä on parhaillaan menossa pieni keittiöremppa. Kerro jotain siitä?

”Halusimme kunnostaa vanhan keittiön maalaamalla kaapit, vaihtamalla tasot marmorisiin ja uusimalla välitilan laatat. Se tekee ison eron! Teen paljon kiinteistövälityskuvia ja näen miten hyväkuntoisia keittiöitä revitään ja uusitaan, vaikka kevyemmälläkin remontilla voisi saada aikaan suuren muutoksen.”

 

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Olemme saaneet kalusteita isovanhemmilta ja ostamme paljon käytettynä. Isäni kommentoi kerran, että meillä taitaa sisustuslinja olla vielä vähän hakusessa. Emme hirveästi mieti muotoja ja värejä vaan yhdistelemme vaan kivoja asioita keskenään. Asioita ostetaan kun vastaan tulee jotain hauskaa. Esimerkiksi Erja Hirven tauluun ihastuin, koska se on upea ja vahva, mutta en yhtään ajatellut mihin kohtaan se meillä tulee.

Miellän itseni minimalistisena sisustaja, koska silloin kun muutin pois kotoa, se tyyli oli tavallaan ”ajan henki”. Tajusin hiljattain, että tavaraa on kertynyt aika paljon, kun serkkuni kävi kylässä ja kysyi kuka meillä pyyhkii pölyt viitaten tavaran paljouteen eri tasoilla.”

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Valaisin & Tradition. ”Iso korkea tila vaatii komean valaisimen, koska se on ainoa asia joka on ilmassa. Valaisin kokoaa tilan yhteen.”

Lempipaikka kotona?

”Istun usein keittiön jakkaralla, koska siitä näkee pitkälle. Uskon, että ihmiset viihtyvät luontaisesti paikoissa joista näkee laajasti ympärille. Ruokasalistamme on näkymä jokaiseen huoneeseen, mikä tekee siitä erityisen viihtyisän.”

Mitä teette viikonloppuisin?

”Viikonloppuisin olemme usein mökillä ja siellä riittää aina jotain puuhasteltavaa puiden teosta vessan kunnostukseen. Se on melkoista kontrastia kaupunkielämään. Kesällä veneilimme myös paljon.”

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Mekko Baum und Pferdgarten. Loaferit Luca Grossi.”Minussa asuu pieni Eiran Burberry-täti. Ostin esimerkiksi loaferit sen takia, etten tykkää kulkea kesällä kaupungissa niin, että varpaat näkyy.”

Asia jonka teet aina kun stailaat kiinteistövälityskuvia?

”Kun menen kohteeseen, niin vedän heti ensimmäisenä sohvan pois seinän vierestä. Pieni rako sohvan takana saa valon kiertämään kauniimmin. Ihmisillä on usein aika isoja sohvia jotka tukkivat tilan. Tännekin mahtuisi isompi sohva, mutta pidän siitä että ympärille jää tilaa.

Kiinteistökuvia stailatessa karsitaan myös paljon tavaraa, että saadaan mittasuhteet paremmin esille.”

“Olohuoneen matto on löytö vantaalaisesta varastomyynnistä, jonka ilmoituksen bongasimme lehdestä. Tämä oli ihan alimmaisena pinossa ja tosi pölyinen. Pidimme mattoa pari viikkoa pakkasessa raikastumassa.”

“Kehotan aina ihmisiä ostamaan taidetta ja käsityötä kotiin, koska ne tuovat tilaan henkilökohtaisen fiiliksen.”

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Mekko Samujin muokattu sample.”Olin pitkään töissä Samujilla, joten minulla on kertynyt paljon vaatteita sieltä. Kaverini sanoi kerran, että vaatekaappini näyttää teatteripuvustuskaapilta koska se on niin värikäs.”

Annikan vinkit kodin tunnelman parantamiseen:

  • Akustiikka vaikuttaa paljon asunnon tunnelmaan. Pitkät verhot ovat hyvä tapa parantaa akustiikkaa, jos huoneessa kaikuu. Verhot myös korostavat tilan korkeutta eteenkin silloin, jos verhotangon kiinnittää kattoon. 
  • Heti kun seinille kiinnittää jotain, ne tulevat vähän lähemmäs eivätkä jää “leijailemaan”. Se tekee tunnelmasta intiimimmän.
  • Kehotan aina ihmisiä ostamaan taidetta ja käsityötä kotiin, koska ne tuovat tilaan henkilökohtaisen fiiliksen. Jotain sellaista, joka ei ole kaupasta ostettavissa. En kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikilla pitäisi olla seinillä Edelfeltiä.
  • Matalalla oleva valaisin näyttää hyvältä korkeissa huoneissa. Esimerkiksi ruokapöydän yllä valosta tulee intiimi, kun valo on lähellä pöytää.

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Ruukku Pasi Kärkkäinen. ”Maljakon nimi on Riitta Väisänen.”

“Univormuni siluetti on aina samantyyppinen, mutta värit ja kuosit muuttuvat.”

II Tyyli

 

Kerro jotain tyylistäsi?

”Olen kiinnostunut univormu-ajattelusta. Se tarkoittaa minulle sitä, että lähes kaikki vaatteeni ovat mittasuhteiltaan samantyylisiä. Esimerkiksi housuni ovat aina korkeavyötäröisiä ja nilkkamittaisia. Käyn lyhennyttämässä ne luotto-ompelijalla – se saa housut tuntumaan heti omilta. Yläosani taas ovat aina väljiä. 

Univormuni siluetti on aina samantyyppinen, mutta värit ja kuosit muuttuvat. Laiskan ihmisen pelastus on ostaa vain sellaisia malleja, joissa tietää viihtyvänsä. Tykkään myös kokopuvuista.

Olen myös etikettifani! Jos on epävarma olo, niin on ihanaa että voi tukeutua etikettiin. Esimerkiksi häihin pukeutuessa ei tarvitse jahkailla, kunhan luottaa etikettiin.”

Annika Huurrekorpi, the Album, Album.com

Miten vältyt hutiostoksilta?

”Olen koulutukseltani vaatesuunnittelija. Kaupassa käyn kaikki materiaalit ja saumat aina läpi ja kun laatu kohtaa hyväksi havaitut mittasuhteet, niin tulee tehtyä pääasiassa vain hyviä ostoksia.

Kannattaa myös päästää irti numeroista ja kirjaimista! Olen ollut vaatekaupassa töissä ja tiedän, että ihmisillä saattaa olla tosi korkea kynnys ostaa vaate koossa xl, vaikka se näyttäisi kuinka hyvältä. Vaatteen kokolappua ei kannata tuijottaa liikaa.”

”Olen vannoutunut Marie Kondo -vaaterullailija.”

Kuinka pidät vaatekaappisi järjestyksessä?

”Olen vannoutunut Marie Kondo -vaaterullailija. Rullaan kaikki neulos- ja trikoovaatteet. Kudotut kankaat taas säilytän henkareilla. Vaatekaapissa täytyy olla ulosvedettävät verkkohyllyt, ettei kaappiin keräänny pölyä ja että perällekin näkee hyvin. 

Marie Kondolta on tullut myös ajatuks siitä, että kaappien sisällä kannattaa olla laatikoita, jottei kaapin sisälle synny epämääräisiä tavarakasoja. Esimerkiksi vanhat kenkälaatikot toimivat tässä hyvin.

Lähistöllämme on Fida ja minulla on aina jemmassa pieni pussi, johon kerään hiljalleen vaatteita ja tavaraa, joita en enää käytä. Vien pussin kirppikselle sitten kun se täytyy.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share