Vakiopari

Sovitimme kasan farkkuja ja löysimme suosikkimme. Johanna vinkkaa, mistä löytyy paras ysärimalli ja miksi farkkuja ei välttämättä kannatakaan hankkia mahdollisimman pienessä koossa.

KUVAT KAROLIINA JÄÄSKELÄINEN. TYYLI & TEKSTI JOHANNA PIISPA.

MEIKKI & HIUKSET AINO-SOFIA KOJONEN. MALLI KSENIA/ PAPARAZZI.

Kauluspaita H&M. Farkut Totême ‘Straight Denim’. Nilkkurit Arket. Rannekoru Kalevala Koru.

Kapeat ja vajaamittaiset

Totême ‘Straight denim’’ – Jos sinulla on hankaluuksia löytää farkkuja, jotka ovat tarpeeksi napakat vyötäröstä.

“Luin joskus, että Totêmen farkkumalliston suunnitteluvaiheessa on tutkittu brändin perustajan Elin Klingin omaa vintage-farkkujen kokoelmaa ja valikoitu niiden parhaat ominaisuudet: normaali vyötärönkorkeus, cropatut lahkeet ja autenttisen oloiset kulutukset. 

Brändin ‘Straight denim’ ja ‘Original denim’ malleja on kehunut erityisesti moni sirorakenteinen tuttuni, joilla on ollut hankaluuksia löytää farkkuja, jotka istuisivat napakasti sekä lantiolta että vyötäröltä. Uskon, että Elinillä on ollut aikoinaan tämä tismalleen sama ongelma ja kaava on hiottu juuri hänen vartalomallilleen sopivaksi. Jos siis samaistut Eliniin, tässä voi olla uudet suosikkihoususi.”

Suorat ja jämäkät perusfarkut

Weekday ‘Voyage’ – Jos etsit klassisia ysärifarkkuja, mutta kirpparikierrokset eivät tuota tulosta.

“Vaikka olen kymmenen senttiä lyhyempi ja muutenkin eri mallinen, kuin koko ikänsä tanssia harrastanut Xenia, istuu Weekdayn ‘Voyage’ -malli meille molemmille, sillä farkuista on saatavilla neljää eri lahkeenpituutta (26”-32”).

Omassa kaapissani on saman malli hillitysti kulutetussa harmaansävyssä ja pituudessa, joka paljastaa nilkat. Plussaa myös suorista lahkeista, korkeasta vyötäröstä ja stretchittömyydestä.”

Farkut Weekday ‘Voyage’. Toppi Cos.

Paita Weekday. Farkut Totême ‘Flair Denim’. Nilkkurit Arket.

Korkeat ja levenevät

Totême ‘Flair denim’ – jos rakastat mutsifarkkujen mukavuutta, mutta haet astetta imartelevampaa mallia.

“Yritän vältellä vanhentuneelta tuntuvaa vartalotyyppipuhetta, mutta: jos olet niin sanotusti ‘päärynä’ kuten minä, tasaisesti levenevät lahkeet toimivat lähtökohtaisesti paremmin, kuin moni muu malli. Oleellista on se, että vyötärö istuu napakasti ja lahje laskeutuu suorana ja väljänä reisistä saakka. Ei siis kannata lukkiutua kokolappuun: liian kireässä koossa koko flare-farkkujen idea menee hukkaan.

Tykkään tästä mallista myös yhdisteltävyyden vuoksi. Leveät lahkeet ovat jo itsessään peruspillejä kiinnostavammat ja jotenkin hienostuneemmat, jonka ansiosta ne saa yhdisteltyä tarvittaessa myös tosi juhlaviksi. 

Totêmen ‘Flair denim’ -mallissa on brändille tyypilliset, vajaamittaiset lahkeet, jotka keventävät mallia ja toimivat monenlaisten kenkien kanssa, mutta jos haluat luoda illuusion superpitkistä sääristä, kannattaa hankkia housut maatahipovan pitkinä.”

Neuletakki Uniqlo. Farkkuhame H&M. Nilkkurit Arket.

Hametyypille

H&M Trend farkkuhame – jos haluat lisää variaatiota vaatekaappiin.

“Kynähame on yllättävän monikäyttöinen ja helppo vaate, mutta moni, itseni mukaan lukien, vierastaa tyylissään asioita, joita voisi kuvailla sanoilla preppy ja ladylike. Yhdistettynä tuttuun ja turvalliseen farkkukankaaseen hameesta tulee kuitenkin heti helpommin lähestyttävä.

Kapea farkkuhame näyttää talvella ihanalta isojen neuleiden ja pitkävartisten saappaiden kanssa ja on kesällä minimittaa elegantimpi valinta kaupunkiin.”

Jakku Arket. Neule Cos. Farkut Cos ‘Tapered Jeans’. Nilkkurit Arket.

Väljät & valkoiset

Cos ‘Tapered Jeans’ – jos talvityylisi kaipaa raikastusta.

“Valkoisiin farkkuihin ei tule välttämättä tartuttua talvisaikaan, vaikka paras aika niille olisi juuri nyt, kun neuleet ja villakangastakit alkavat jo kyllästyttää ja tuntumaan tunkkaisilta. Ne nimittäin raikastavat kaiken ympärillään.

Omassa kaapissani on kahdet valkoiset farkut: toiset Samsøe & Samsøelta ja toiset ikivanhaa Lindexiä. Molempia yhdistää nämä kolme asiaa: korkea vyötärö, paksu ja stretchitön materiaali ja väljä – jonkun mielestä jopa iso – koko. Sellaiset ovat myös nämä Cosin housut.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share