Teksti
Kuvat

Eevis
— Liedes

Kotialbumi

?

KUKA

Meikkaaja ja kauneustoimittaja Eevis Liedes, 32.

Eeviksen kauneusarkisto: www.creamfiles.com

Instagram @eevisliedes

 

KOTI

Asuu poikaystävänsä kanssa 63-neliöisssä kolmiossa Helsingin Kalliossa.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Olemme asuneet tässä kodissa noin vuoden. Poikaystäväni sisko asui täällä aikaisemmin miehensä kanssa ja ostimme asunnon heiltä. He olivat rempanneet kaiken muutamaa vuotta aiemmin, joten meidän ei tarvinnut tehdä mitään. 

Tykkään kodin rauhallisuudesta. Vaikka asumme keskellä Kalliota, on ylin kerros hiljainen. Asunto on myös ihanan valoisa.”

 

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Muutimme ensimmäistä kertaa yhteen tähän kotiin. Sisustaessa oli mietittävä kahden ihmisen tyyliä ja sitä, mitä kodilta haluaa. Poikaystäväni tyyli on pelkistetympi, kun taas itse pidän lämpimästä kodikkuudesta, joka syntyy pienistä yksityiskohdista, väreistä ja viherkasveista. En kuitenkaan ole yhtään sellainen ihminen, joka määräilisi sisustusasioissa.

Olohuoneen sohva muutti vanhasta kodistani, mutta lähes kaikki muu hankittiin tätä kotia varten. Puolet huonekaluista on ostettu tai saatu käytettynä. Esimerkiksi matot ovat isovanhemmiltani ja keittiön valaisimet ja pöydän ostimme poikaystäväni siskolta. Olemme tehneet löytöjä myös Fargo Vintagesta ja Tori.fistä. Sisustus on kuitenkin vielä kesken ja esimeriksi tauluja ja mattoja puuttuu vielä. Emme halua tehdä hätiköityjä ostoksia, vaan valikoimme ja harkitsemme tarkkaan, jotta kaikki kodin hankinnat olisivat ”koko elämän huonekaluja”, eivätkä pikaratkaisuja.

Poikaystäväni ehdotti, että tehdään ylimääräisestä huoneesta työhuoneeni, sillä hänen ei tarvite tehdä töitä kotoa. Olen saanut myös vapaat kädet sen sisustamiseen ja huone näyttääkin vaaleanpunaiselta räjähdykseltä. Edellinen kotini oli pieni yksiö Ullanlinnassa ja rakastin sitä! Se oli kuin vanhan mummon sisustama asunto ja täynnä tavaraa. Ajattelin, että tulen asumaan siellä aina. Tykkään tietynlaisesta paljoudesta. Työhuoneeni samettisohva on lempipaikkani kotona.”

 

Jos olisin kärpäsenä katossa teillä sunnuntaina, mitä näkisin?

”Sunnuntaisin tapahtuu tietysti Sunday Mask! Rakastan kasvonaamioita ja ihonhoitoa ja teen Instagramiin joka sunnuntai Sunday Mask -juttusarjaa. Alunperin halusin testata, kuinka kauan minulla riittää naamioita ja inspistä sen tekemiseen, mutta nyt olen tehnyt sitä jo yli vuoden ja löydän jatkuvasti uutta testattavaa.

Tykkään hifistellä ihonhoidolla ja ajatuksenani on koota Cream Files -saitilleni objektiivista purkkiarkistoa, jonka vinkit olisivat hyödyllisiä kaikille ja joihin voi palata aina uudestaan. Teen sitä pitkällä tähtäimellä ja unelmani olisi, että se olisi joskus myös verkkokauppa.”

Hame Rodebjer. Neule Won Hundred.

“Kaapissani on paljon vaaleanpunaista ja printtejä, mutta vaatteen mallin täytyy olla klassinen, jotta tykkään siitä kauan.”

Aamurutiini?

”Aamuni alkaa kasvohieronnalla tai guashalla. Käytän ihonhoitorutiiniin aikaa. Syön myös aina aamupalan. Aikaisemmin olin tosi hyvä herääjä, mutta nykyään minulla on vaikeuksia sen kanssa. Kirkasvalolamppu on ihan must näin talvisin.” 

 

Miten valitset asusi?

“Haluaisin olla se henkilö, joka suunnittelee vaatteet valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta en valitettavasti ole. Sen sijaan olen juuri se tyyppi, joka hokee kiireessä, ettei keksi mitään päällepantavaa. Välillä kysyn poikaystävältäni, mitä voisin pukea ja saan aina yllättävän hauskoja ideoita. 

Viihdyn parhaiten esimerikiksi perusfarkuissa ja t-paidassa tai puolihameessa. Tykkään myös pitkistä mekoista. Yksi hyvä arkinen pukeutumiskikka on lisätä huivi kaulaan ja laittaa huulipunaa. Niiden avulla tavallisesta asusta tulee heti näyttävämpi kokonaisuus. Paras hetki huulipunalle on ihan tavallisena tiistaiaamuna! Luottohuulipunani on Charlotte Tilburyn Pillow Talk, jossa on täydellinen nudesävy. MACin Ruby Woo taas on voimakas punainen, joka on kulkenut meikkipussissani jo vuosia.

Tyyliäni kuvaillaan usein tyttömäiseksi tai röyhelöiseksi, mutta en nää sitä ollenkaan niin. Kaapissani on paljon vaaleanpunaista ja printtejä, mutta vaatteen mallin täytyy olla klassinen, jotta tykkään siitä kauan. Usein värien käyttö yhdistetään siihen, että tyyli on överi, mutta niin ei tarvitse olla.”

Lenkkarit Adidas.

Mistä hankit vaatteesi?

”Ostan tasaisesti uusia ja käytettyjä vaatteita. Tärkeintä on se, että vaate istuu vaatekaappiini. Minun täytyy keksiä heti, minkä kanssa käyttäisin sitä. Saatan pohtia hankintoja kauankin eikä minulle ei ole oikeastaan koskaan käynyt niin, että ostaisin jotain ja se jäisi käyttämättä. 

Haluan tukea kotimaisia ja pohjoismaisia suunnittelijoita. Lempimerkkini on Stine Goya ja tykkään myös Rodebjerista, Gannista ja Marimekosta. Kengissä taas Vagabondin lesti sopii jalalleni tosi hyvin. Löysin heiltä nilkkurit, jotka istuvat niin täydellisesti, että hankin samat myös seuraavan sesongin värissä. Vinkkini onkin pysyä hyväksi havaitussa lestissä ja brändissä, sillä hyvän kengän tunnistaa vasta käytössä.

Kaipaisin Helsinkiin lisää hyvin kuratoituja vintage-kauppoja. Esimerkiksi Kööpenhaminassa on tosi paljon second hand -liikkeitä, joissa on kivasti mietitty valikoima.”

Vinkkaa hyviä pihistä & panosta -tärppejä? 

”Panostan laukkuihin ja ulkotakkeihin. Ulkotakkeja ei voi olla Suomessa koskaan liikaa ja jos löytyy hyvä, niin sitä tulee käytettyä todella, todella paljon. Viimeksi ostin Vuokon takin kirpparilta ja vastuullisesti tuotetun untuvatakin Arketilta.

Acnen harmaata villakangastakkia olen käyttänyt viimeiset viisi vuotta ja se on edelleen kuin uusi. Ostin sen Acne Archivesta Kööpenhaminasta, jossa myydään second handia ja Acnen mallikappaleita hieman edullisemmin. 

Panostan myös alusvaatteisiin. Calvin Kleinillä on ihanan tuntuiset materiaalit ja kun tuntee kokonsa, on ostaminen helppoa. 

Pihistän pienissä asusteissa. En esimerkiksi raaskisi maksaa satoja euroja tietyn designerin hiuspannasta.”

Pienet taulut on Eeviksen mummin maalaamia.

Farkkupaita Calvin Klein.

“Rakastan Kööpenhaminan katumuotia. Se on rentoa ja asut näyttävät siltä, että niissä voi tehdä mitä tahansa.”

Kenen vaatekaappia haluaisit päästä penkomaan?

”Tanskan Eurowomanissa työskentelevän Pernille Rosenkilden. Olen tallentanut monta hänen asukuvaansa inspiraatioksi ja voisin ottaa hänen kaapistaan aikalailla kaiken. Hänen tyylinsä ei ole trendivoittoinen, vaan omalla tavallaan ajaton. 

Rakastan Kööpenhaminan katumuotia. Se on rentoa ja asut näyttävät siltä, että niissä voi tehdä mitä tahansa: istua bisnestapaamisessa, hengailla kotona, tehdä ruokaa ja hakea lapsia tarhasta. Tanskalaiset ovat rohkeita tyylissään, mutta asuissa korostuu mukavuus. He osaavat luoda yllättäviä yhdistelmiä ja saavat ne toimimaan. Myös Pernille on tosi taitava siinä: ensin jostain hänen asustaan saattaa ajatella, että miten nuo vaatteet voivat sopia yhteen, mutta jotenkin ne vaan sopii! Haluaisin mennä tyylissäni myös enemmän siihen suuntaan ja olen yrittänytkin, mutten ole siinä vielä niin hyvä kuin haluaisin.”

Nilkkurit Vagabond.
Jakku & Other Stories.

“Ajattelen kauneutta osana kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka kulkee käsi kädessä itsetunnon ja minäkuvan kanssa.”

Kauneussuosikit?

”Kauneusfilosofiani perustuu huolelliseen puhdistamiseen ja kosteuttamiseen. Iho on ainoa elin, josta voimme huolehtia: se suojaa meitä ja säätelee lämpöä. Vaikka kauneus ei sen suuremmin kiinnostaisi, olisi silti hyvä löytää itselleen toimivat jutut. Ajattelen kauneutta osana kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka kulkee käsi kädessä itsetunnon ja minäkuvan kanssa. Ihonhoidosta välittäminen on kaikkea muuta, kuin turhamaista!

Testaan työni vuoksi jatkuvasti uusia tuotteita. Tilaan Cult Beautysta sellaisia brändejä, joita ei saa Suomesta. Viimeisin bongaukseni on Oskia, jolta olen kokeillut esimerkiksi kirkastavaa hedelmähapponaamiota. Tämän hetken talviset ihonhoitosuosikkini ovat Absolutionin Addiction kasvoöljy, Esse Skincaren Probiotic Serum ja Dr.Hauschkan silmänympärysbalsami. Näillä tuotteilla iho pysyy ihanan heleänä, pehmeänä ja suojattuna talven vaihtelevassa säässä.

Hajuvesissä suosikkini on vuodesta toiseen Comme des Carçonsin Floriental. Agonist Perfumsin Blue North taas on uusin tuoksurakkaus.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share