Teksti
Kuvat

Emma
— Bentley

Kotialbumi

Kyläilimme Emman luona ja juttelimme kukista, Pinterestistä + meikkaajan omista lempipurkeista.

Meikkaaja ja hiusmuotoilija Emma Bentley asuu miehensä kanssa 47-neliöisessä kaksiossa Munkkisaaressa. Instagram @emmabentleymakeup.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Ystävämme asuvat kolme kerrosta ylempänä ja he vinkkasivat, että tämä asunto on menossa pian myyntiin. Soitin heti välittäjälle ja teimme tarjouksen. Ostohetkellä asunto oli aivan mummola, mutta täällä oli hyvä tunnelma.

Kodissamme on vain 47-neliötä, mutta pienet neliöt riittävät hyvin, koska olemme molemmat yrittäjiä ja meillä on omat työhuoneet, joissa voi säilyttää työhön liittyvää tavaraa.

Meillä on ihana naapurusto ja samassa rapussa asuvat ystävämme tuovat asumiseen yhteisöllisyyttä ja kivaa meininkiä. Olisi vaikeaa muuttaa täältä pois.”

Kerro jotain remontista?

”Asunnossa piti tehdä kaikki katon kangastamisesta seinien tasoittamiseen, maalaamiseen ja keittiöremppaan. Ainoastaan vessaa ei remontoitu, koska täällä oli tehty kylppäriremppa muutamia vuosia aikaisemmin.

Kun suunnittelimme keittiötä, laitoimme aika pian stopin Pinterestin selailulle, jotta omille ajatuksille jäisi enemmän tilaa. Siellä on niin helppoa ajautua kyseenalaistamaan omia päätöksiään. Halusimme tumman keittiön, mutta inspiraatiokuvat vaaleista keittiöistä sekoittivat ajatuksia.

Sosiaalinen media vaikuttaa paljon alitajuntaan. Jos on koko ajan Pinterestissä tai Instagramissa, voi helposti kadottaa oman punaisen langan.

“Jos on koko ajan Pinterestissä tai Instagramissa, voi helposti kadottaa oman punaisen langan.”

Keittiössä ”Hankin vaaseja kirppareilta. Niitä on kerääntynyt niin paljon, että olen vienyt osan työhuoneelleni.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Meillä on aika paljon vanhoja huonekaluja. Esimerkiksi keittiön pöytä on Askon valmistama pöytä 50-luvulta. Sen ympärillä olevat tuolit päällystin Johanna Gullichsenin kankaalla – se oli yllättävän helppo projekti!

Haluamme ostaa aikaa kestäviä loppuelämän juttuja ja suosimme kotimaisia brändejä. Olemme hitaita tekemään hankintoja, eikä meillä ole tarvetta saada kaikkea heti valmiiksi. Kestävät ratkaisut syntyvät niin, että asioille antaa aikaa.

Sängyn ostimme Matrilta ja se onkin ainoita uusia huonekaluja täällä. Sohvapöytä oli jätetty valmiiksi asuntoon ja meistä oli kiva ajatus säilyttää se.”

Emma Bentley koti, meikkaaja, hiusmuotilija, Album, The Album

”Olen esteetikko ja inspiroidun kukista. Voisin elää kukkien keskellä ja pystyisin näkemään itseni tulevaisuudessa vaikka kukkakauppiaana.

Olen myös kaverustunut muutaman kukkakaupan pitäjän kanssa: on ihanaa, kun lähistöllä on vakkaripaikkoja, joissa minut tunnetaan. Siitä tulee kotoisa pikkukaupunki-olo. Suosikkini ovat Piian kukka ja Fredan torin kukkateltta”

Mitä teette sunnuntaisin?

”Hitaat aamut ovat parasta ja vielä parempaa on, jos ympärillä on ystäviä. On kiva kerääntyä johonkin aamiaiselle tai järjestää brunssi kotona. Reissaamme myös paljon ystävien kanssa ja on ihanaa etsiä kohteen paras aamiaispaikka ja istua siellä monta tuntia.

Ystävät ovat tärkeä osa elämäämme. Lapsuudenkodissani Pohjanmaalla oli aina avoimet ovet ja kaikki kaverit saivat tulla meille koulun jälkeen. Se ajatus on säilynyt ja meille saa aina tulla kylään.”

“Kestävät ratkaisut syntyvät niin, että asioille antaa aikaa.”

Laukku Chloé ”Sain laukun lahjaksi ystäviltäni, kun täytin 30. Minusta on ihanaa järjestää juhlia kavereille.”

Aamurutiini?

”Käyn suihkussa aina iltaisin, koska tukanpesuun menee niin paljon aikaa. Meillä ei ole kotona kokovartalopeiliä ja katson usein asuani ensimmäisen kerran vasta töissä. Aika usein päälläni saattaa olla kolmea erilaista printtiä, jotka olen yhdistänyt fiilispohjalta sen enempää miettimättä. Aikaisten työaamujen luottovaatteeni on Samujin pinkki papukaija-kimono.”

“Teen hankintoja pienistä kivijalkamyymälöistä, koska kohta meillä ei enää ole niitä.”

Kerro jotain tyylistäsi?

”Tykkään väreistä, kuoseista ja kerroksista. Pyrin siihen, että hankintani ovat monikäyttöisiä ja kaapissani on paljon vaatteita 10 vuoden takaa. Käytän kesämekkoja talvella housujen kanssa ja puen juhlavaatteen töihin arkisten kenkien kanssa.

Tykkään myös seteistä: kun paita ja housut ovat samaa kuosia, niin niistä saa luotua monta kokonaisuutta.”

Mistä hankit vaatteesi?

”Teen hankintoja pienistä kivijalkamyymälöistä, koska kohta meillä ei enää ole niitä. Tykkään tunnustella kangasta, saada palvelua ja jutella myyjien kanssa. Usein laitan vaatteen varaukseen ja mietin ostosta ensin pari päivää.
Kun panostaa laatuun, niin vaatteilla on myös jälleenmyyntiarvoa. Löydän tyyliini sopivia vaatteita mm. Samujilta, Marimekolta ja Vuokolta.

En ole ikinä tilannut mitään netistä. Vaatteen arvostus kärsii siitä, että tilaillaan kymmenittäin mekkoja sovitukseen ennen juhlia. Se on tehty liian helpoksi! Toisaalta ei siitä voi oikein syyllistääkään – eteenkään jos asuu pienellä paikkakunnalla, jossa ei yksinkertaisesti ole tarjontaa.”

“Yllättävin asia kaapissani on pilkkihaalarit ulkokuvauksia varten.”

Kauneussuosikit?

Pääsen testaamaan paljon erilaisia tuotteita työni vuoksi ja minulta kysytään tosi paljon kauneustrendeistä ja hyvistä tuotteista.

Näihin olen tykästynyt juuri nyt:

  • Pidän kevyistä meikkivoiteista, joita voi tarpeen vaatiessa kerrostaa peittävämmäksi, jos sattuu olemaan hieman huonompi päivä tai vaikka finnejä. Macin Face & Body on lempparini. Glossierin meikkivoide on myös hyvä, mutta se vaatii että iho on tosi hyvässä kunnossa. Kesällä Madaran kevyesti tasoittava aurinkosuojavoide korvaa hyvin meikkivoiteen. Tykkään siitä, että iho saa elää ja hengittää, eikä sitä ole meikattu tukkoon.

  • Käytän myös paljon voidemaisia poskipunia. Olen vähän hurahtanut Glossieriin ja heidän cloud paint sävyssä ‘beam’ on tosi hyvä. Tykkään myös Lumenen poskipunatipoista ja Korennon voidemaisista poskipunista, jotka sopivat myös huuliin.

  • Olen kulmageeli-ihminen. Parhaat testaamani kulmageelit ovat Lumenen eyebrow fixing gel, Glossierin boy brow ja Benefitin gimme brow gel. Jos tarvitsen johonkin kohtaan lisäkarvan, käytän siihen Stilan tai Glossierin kulmatussia. Ne ovat myös aina mukana meikkipakissani.

  • Käytän meikin alla ja päällä kosteuttavia kasvosuihkeita. Niillä saa nopeasti raikastettua meikkipohjan vaikka keskellä päivää. Yksi lemppareistani on Atopikin tehokosteuttava kasvosuihke.

Hiussuosikit
”Mason Pearsonin hiusharja on maailman paras! Tykkään käyttää hiuskoruja, joita keräilen erilaisista paikoista. Esimerkiksi Prologuesta saa ihania hiuskampoja.”

Ihonhoitovinkki?

“Tykkään hemmotella välillä itseäni käymällä kasvohoidoissa ja yksi lempipaikoistani on kasvohoitola Lupaus.
Arjen hemmotteluhetkiin kuuluu myös kasvonaamiot ja kotikuorinnat. Esimerkiksi Dr. Hauschkan turvenaamio ja kirkastava naamio ovat toimivia.

Nään työssäni paljon erilaisia ihoja tosi läheltä. Iho on ihmisen suurin elin ja se kertoo paljon elintavoista, esimerkiksi juoko henkilö tarpeeksi vettä tai onko ihoa puhdistettu ja kosteutettu riittävästi oikeanlaisilla tuotteilla. Toki ihon kuntoon vaikuttaa myös geeni.”

”Yhdessä vaiheessa paksu contour-meikki oli iso trendi, mutta nyt on ihanaa, että ihon annetaan taas näkyä, eikä sitä maalata tukkoon. Se näkyy myös isojen meikkibrändien tekemisessä.”

Emma Bentley, Album

Album Emma Bentley tyyli
Kengät Acne Studios.

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share