Teksti
Kuvat

Inke
— Ketonen

Kotialbumi

Inke panostaa city-goretexiin ja ihonhoitoon. Kotiin hän valitsee iloa tuovia asiota.

Luova suunnittelija Inke Ketonen asuu Töölössä 65 neliöisessä kaksiossa miehensä Janin ja koiriensa Lempin ja Kaapon kanssa.

Farkkuhaalari Monki, kengät Bottega Veneta. Aurinkolasit Loewe.

Q&A

I KOTI

Kerro jotain teidän ihanasta kodista! Kauan olette asuneet täällä?

“Olemme asuneet täällä yhdeksän vuotta. Asunto oli juuri rempattu ja tosi kaunis, mutta vuodet ovat osoittaneet, ettei kaikki edellisten omistajien tekemät valinnat toimineet kahden koiran taloudessa. Esimerkiksi valkoinen parketti kulahti ikävännäköiseksi.

Remppasimme kylppärit viime helmikuussa ja kun se työ valmistui, kaikki muu alkoi näyttää suoraan sanottuna läävältä ja päädyimme päivittämään muutkin pinnat. Uusimme lattiat, maalasimme ja laajensimme vaatehuonetta. Jälkiviisaana olisin tehnyt kaiken kerralla ja välttynyt monelta säädöltä.”

Hopeamekko Ganni.

”Tykkään vaatteista, joissa on volyymiä. Kaikki tyköistuva ahdistaa.”

“Olemme halunneet lisätä kotiin enemmän hauskuutta ja hankkia sellaisia esineitä, joista tulee hyvä fiilis.”

Mikä inspiroi sisustuksessa?

”Värit kiinnostaa. Olemme halunneet lisätä kotiin enemmän hauskuutta ja hankkia sellaisia esineitä, joista tulee hyvä fiilis. Hyvä esimerkki tästä on Anna-Karoliina Vainion ryijy, jonka bongasin ensimmäisenä koronakeväänä taiteilijan Instagramista.

Sohvaan ja sen väriin taas vaikutti eniten koirat ja niiden karvat. Ne rajasivat sävyvaihtoehdot käytännössä vaaleanpunaiseen ja beigeen.”

Lempipaikkasi kotona?

”Eniten tulee vietettyä aikaa sohvalla, mutta lempipaikaksi nimeäisin silti keittiön. Se ei ole unelmieni keittiö, mutta toimii.”

 

Mitä kokkaat arkena?

”Olen koukussa The New York Timesin Cooking-palveluun. Se on appi, johon on koottu kaikki lehden reseptit. Selaan sitä vähintään vartin joka päivä ja tallennan reseptejä. Sieltä löytyy kaikkea tosi helposta haastavaan ja he ovat aina ruokatrendien harjalla. Arjen pelastus on tehdä ruokalistat viikoksi eteenpäin.”

City goretex -look: Takki Totême, tikkihame Ganni, saappaat Céline.

Mitä hyvää olet lukenut, katsonut tai kuunnellut viime aikoina?

”Curb Your Enthusiasm, joka aiheuttaa ihan hirveää myötähäpeää. Seinfeld on mielestäni maailman paras sarja ja tämä on samoilta tekijöiltä.

Podcasteista taas Sunday Scaries, jonka konsepti perustuu seesteiseen sunnuntaisisältöön. Sellaiseen mitä tarvitaan, kun on vähän darra ja ahdistaa. Jokaisen jakson päätöslauseessa muistutetaan trimmaamaan tuoksukynttilöiden langat.”

“Valtaosa Kosasin tuotteista täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit. Eteenkin kulmageeli ja puuteri ovat sairaan hyviä!”

“Kävelen joka aamu töihin ja se on inspiroinut panostamaan niin sanottuun ”city-goretexiin”, eli asioihin jotka ovat esteettisesti kivoja, mutta joissa pärjää myös sateella ja loskassa.”

II TYYLI

 

Mitkä asiat vaikuttavat pukeutumiseesi juuri nyt?

”Kävelen joka aamu töihin ja se on inspiroinut panostamaan niin sanottuun ”city-goretexiin”, eli asioihin jotka ovat esteettisesti kivoja, mutta joissa pärjää myös sateella ja loskassa. City-goretex -univormuuni kuuluu Bottega Venetan vihreät kumpparit, Totêmen öljykangastakki ja Gannin reppu, jonka ostin käytettynä Vestiairesta. En ole yhtään Louis Vuitton -ihminen, mutta olen alkanut haaveilla heidän monogrammirepusta. En vaan tiedä mahtuuko sinne läppäri.”

Poolo Arket, mekko ja loaferit Ganni.

Luottovaate?

”Olen takki-ihminen ja täällä niitä todellakin tarvitsee. Takeissa olen jopa yllättävän merkkiuskollinen ja suosikkini ovat Totêmelta. He uskaltavat tehdä kunnolla pitkiä takkeja – sellaisia, joiden alta pilkottaa minun pituiseltani vain kengät. Joskus sanotaan, että lyhyen ihmisen ei pitäisi käyttää pitkiä vaatteita, mutta tykkään siitä, että näytän hieman muumihahmolta ja asiat ovat vähän off.

“Mainitsen Whamisan Deep Rich Tonerin aina suosikkituotteekseni. Parempaa en ole löytänyt.” Lisää Inken tuotesuosituksia Instagramissa @inkermaar.

Tyylioivallus?

”Olen tehnyt sellaisen linjauksen, ettei minulla ole enää erikseen juhla- ja arkivaatteita. On aivan helvetin kallista omistaa vaatteita, jotka pääsevät esille vain muutamissa juhlissa. Päätin, ettei mitään tarvitse säästellä johonkin tiettyyn hetkeen.”

”Minulla oli pitkään kausi, jolloin tuntui turvalliselta ja tyylikkäältä ostaa kaikki mustana. Sitten tuli tietynlainen vastareaktio siihen ja mietin, että mitäpä jos kokeilisi värejä. Kun on avannut oven yhdelle pinkille mekolle, on seuraavan hankkiminen jo helpompaa.”

Asu josta innostuit viimeksi?

”Minulla on muutama Arketin merinovillainen pooloneule, joita käytän mekkojen alla. 40 euron poolo lähes tuplaa vaatekaapin sisällön: sen avulla hihattomissa kesämekoissa tarkenee myös talvella ja juhlavammat jutut saa arkikäyttöön.”

Jaat timanttisia meikki- ja ihonhoitovinkkejä. Kerro lisää tästä – mikä ihonhoidossa kiinnostaa?

”Suhtaudun ihonhoitoon tavoitteellisena harrastuksena. Se on sellainen asia, josta tykkään lukea ja jota tykkään testata. Jos tämä olisi jalkapalloa, pelaisin kolmosdivarissa. Jokaiselle tekee hyvää ottaa omaa aikaa ja lillutella ihoa kasvonaamioissa.

Päivätyöni on mainostoimistopuolella ja brändimaailmassa ja kosmetiikan saralla tapahtuu tosi mielettömiä asioita myös siitä vinkkelistä tarkasteltuna. Kauneuden kuvasto on monipuolistunut ja näyttää suuntaa moneen muuhun asiaan.

Aloin pari vuotta sitten heräämään kuudelta, vaikka menen yhdeksäksi töihin. Aamun aika on samalla tavalla omaa aikaa kuin illankin ja jokainen voi itse miettiä kaipaako lisätunteja aamuun vai iltaan. Omalla kohdallani päivä alkaa paremmin, kun aamut on rauhallisia. Siinä ehtii myös leikkiä meikillä ja kokeilla uusia juttuja kaikessa rauhassa.”

Mitä brändejä kannattaa pitää silmällä juuri nyt?

”Katja Kokon uutta Djusie-sarjaa, jota olen päässyt kokeilemaan jo viime kesästä. Tuotteet on kehitetty ja suunniteltu tosi pieteetillä.

Myös Bybi on kiinnostava merkki ja hyvä esimerkki siitä, ettei ihonhoitosarjan tarvitse olla kallis ollakseen hyvä. Bybin tuotteet ovat suoraviivaisia ja tarjoavat hyviä vaihtoehtoja käypään hintaan.

Meikeissä käytän kaikkea iloisesti ristiin rastiin. Glossier-maniani on ottanut laantumaan päin, eli minun ei tarvitse ostaa uutuutta jokaisessa sävyssä heti ensimmäisenä lanseerauspäivänä. Arvostan sitä, miten paljon Glossier on tehnyt meikkitrendien ja kauneuskuvaston eteen, vaikka on heilläkin huteja.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share