Teksti
Kuvat

Malene
— Malling

Työhuoneella

Pr-matkan Kööpenhaminaan tarjosi Vero Moda.

?

KUKA

Vero Modan luova johtaja sekä Malling Creativen ja Cover-lehden perustaja Malene Malling.

Instagram @malenemalling.

 

TYÖHUONE

Malling Creativen toimisto Kööpenhaminan keskustassa.

 

Jakku Line Sander, pusero Vero Moda, farkut Frame ja saappaat Celine.

Q&A

Kerro jotain työstäsi?

”Perustin oman luovan toimiston ja kustantamon 2003 ja aloitin Vero Modan luovana johtajana 3,5 vuotta sitten.

Työpäiväni ovat hyvin erilaisia: välillä olen täällä koko päivän, välillä Vero Modan toimistolla ja välillä kuvauksissa. Kun kaikki muu on epäsäännöllistä, on tärkeää että oma tiimi on vakaa ja toimiva.

Minulla on ollut tämä sama toimisto jo 13 vuotta. Tämä on tavallaan toinen kotini ja vietän paljon aikaa tässä huoneessa tehden moodboardeja eri projekteihin: tulostan kuvia joista olen inspiroitunut ja tutkin ja valitsen sopivia värejä tuleviin mallistoihin. Fyysisen moodboardin tekeminen auttaa kokoaamaan ajatuksia.”

Jos haluaa luoda jotain omaa eikä vain kopioida muita, on löydettävä omat inspiraation lähteensä.

Moodboardilla juuri nyt?

“Se on aina sekoitus editoriaaleja, taidetta ja kauniita värejä. Juuri nyt moodboardilla on muun muassa koru, jonka sain yhdeltä printtisuunnittelijalta, Pariisista löytynyt hihamerkki, jonka väreistä inspiroiduin, rakkausviesti tyttäreltäni ja vanha joulukoriste.

Jos haluaa luoda jotain omaa eikä vain kopioida muita, on löydettävä omat inspiraation lähteensä, olipa se sitten ihmiset, kodit, ystävät tai vaikka tuntematon tyttö kadulla. On tärkeää olla kiinnostunut ympäristöstä.”

 

Malenen työhuone on täynnä tanskalaisia taide-esineitä.

Minkälainen on hyvä asu?

“Minulle hyvä asu on yhdistelmä jotain vintagea, jotain designeria ja jotain edullista ja trendikästä. Silloin asu on yksilöllinen, eikä kenelläkään muulla ei voi olla täysin samaa yhdistelmää. Sama pätee myös sisustukseen.

Uskon siihen, että hyvä asu voimaannuttaa. Tiedämme kaikki sen olon, kun aamulla valitut vaatteet eivät tunnukaan hyvältä. Jos asu tuntuu epämukavalta, on liian tietoinen itsestään ja se voi pilata päivän. Mutta kun asussa on hyvä olla, se antaa itsevarman ja vahvan fiiliksen. 

Hyvä vaatekaappi tekee elämästä helpompaa, koska silloin asua ei tarvitse miettiä myöhemmin päivällä, eikä vaatteita tarvitse sovitella yhä uudestaan ja uudestaan. Toimiva vaatekaappi on sellainen, jossa on tietyt takuuvarmat luottotuotteet, jotka näyttävät aina hyvältä ja joita on kiva pitää päällä.

Työssäni kiinnitän huomiota pieniin yksityiskohtiin. Ne ratkaisevat onko vaate sellainen, jota käyttää hetken aikaa ja antaa sitten pois vai sellainen, johon rakastuu ja jota haluaa käyttää aina.”

“Aina kun jostain asusta tulee univormu, se muuttuu vähän tylsäksi. 

Miltä Kööpenhaminan ”univormu” näyttää 2020?

“Juuri nyt Kööpenhaminan tyyliin kuuluu iso takki, koska on talvi. Mutta sanoisin, että avain Kööpenhaminan tyyliin on kapeat housut tai leggingsit, iso miesten bleiseri ja isot buutsit. Mutta aina kun jostain asusta tulee univormu, se muuttuu vähän tylsäksi. Kesäisin tanskalaisten tyyli on värikkäämpi.

Syy siihen, miksi Kööpenhaminasta tuli alunperin cool on se, että me olemme luonteeltamme kokeilunhaluisia ja avarakatseisia. Emme tuomitse, jos joku kokeilee uutta yhdistelmää ja erottuu joukosta. Jos pelkää jatkuvasti tekevänsä tyylivirheen, ei uskalla luoda mitään uutta. Se on rajoittavaa.”

Tanskalaiset ja pariisittaret suhtautuvat kauneuteen melko samalla tavalla: molemmat haluavat näyttää mahdollisimman luonnollisilta, mutta kuitenkin vähän seksikkäiltä.”

Paljasta meille miksi tanskalaiset näyttävät niin hyvältä ilman meikkiä?

”Tanskalaiset ja pariisittaret suhtautuvat kauneuteen melko samalla tavalla: molemmat haluavat näyttää mahdollisimman luonnollisilta, mutta kuitenkin vähän seksikkäiltä. Lookin pitää näyttää vaivattomalta, vaikka sen ylläpitoon ja erilaisiin hoitoihin menisikin paljon aikaa. Tärkeintä on, että iho ja hiukset voivat hyvin.

Tanskalaiset ovat myös tarkkoja ruokavaliostaan ja liikkuvat paljon. Kun yhdistää terveelliset elämäntavat, puhtaan ruoan, hyvät ihonhoitotuotteet ja liikunnan, ollaan jo pitkällä. Tämän hetken trendilaji on pilates yhdistettynä juoksemiseen ja kylmäuintiin.”

 

Chanelin parfyymipullo on saatu Cover-lehden kuvauksia varten. Kerran pullo kaatui ja selvisi, että sen sisällä on etikkaa.

 

Minkä verran seuraat some-trendejä?

“Instagram-tytöt hallitsevat muotia tällä hetkellä. Designerit eivät voi enää luoda kokomustia asuja, koska ne näyttävät kuvassa tylsältä. Täytyy suunnitella vaatteita, joita ihmiset haluavat kuvata.

Sosiaalisesta mediasta sanotaan paljon negatiivisia asioita ja osa kritiikistä on perusteltua, mutta se auttaa myös ihmisiä joilla on pieni niche tekemään kiinnostuksen kohteestaan bisnestä.

Instagram on hyvä tapa löytää talentteja ympäri maailmaa tai bongata vaikkapa kiinnostava leipomo Los Angelesista tai joogastudio Balilta. Tiedämme kaikki ketkä ovat niitä Instagramin ‘isoja nimiä’, mutta usein kiinnostavimmat tilit ovat pieniä ja omaperäisiä.

Juuri nyt kiinnostavia ‘up and coming’ -tekijöitä ovat:
@christianravnbak, @alfredbramsen, @Deima_knitwear, @lulukaalund2, @Milsted_, @babett_shop ja tietysti nuorimman tyttäreni korumerkki @Perlebiksen.

Malenen osoitteet

 

Hotel Sanders

“Hyvän ystäväni perustama hotelli ja paras paikka yöpyä Kööpenhaminassa. Minusta parhaat hotellit ovat aina sellaisia, joissa on myös paikallisia ja Hotel Sanders todella tuntuu Kööpenhaminalta.”

Atelier September

“Käyn Atelier Septemberissä aamupalalla monta kertaa viikossa. Rakastan paikan henkilökuntaa ja istun täällä usein vastailemassa sähköposteihin.”

Kunsthal Charlottenborg

“Taidegalleria, jossa on esillä nuorten taiteilijoiden taidetta, kokeellisia näyttelyitä. Myös tila on upea.”

Omni bar

“Pieni kiva baari.”

Pluto

“Ravintola Plutossa on aina hyvä tunnelma, hyvää ruokaa ja hyviä drinkkejä.”

Yoburger

“Syön harvoin hampurilaisia, mutta lapseni rakastavat Yoburgeria. Heidän avokadoburgerinsa on paras hampurilainen ikinä! Tänne kannattaa mennä, jos on krapula.”

Geist

“Ihanaa ruojaa ja upea sisustus.”

Bottega Barlie

“Hauska ja hyvä fiilis. Täällä käy trendikästä porukkaa.”

Wood WoodLine SanderCherished Objects ja Vero Moda

“Parhaat paikat tanskalaisen muodin shoppailuun.”

Rosy vintage 

“Joulukuussa 2019 avattu vintagekauppa, jossa on hyvät hinnat ja valikoimaa bändipaidoista vanhoihin Leviksiin.”

Jerome Vintage

“Yksi koko maailman parhaista designer-vintagekaupoista.”

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share