Teksti
Kuvat

Peeta
— Peltola

Kotialbumi

?

KUKA

Peeta Peltola, Bo LKV:n luova johtaja ja RAW Design Blogin kirjoittaja. Instagram @peetapeltola.

 

KOTI

Asuu poikaystävänsä kanssa 40-neliöisessä kaksiossa Helsingin Kalliossa.

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti
College Arket.

Q&A

 

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

”Olin etsinyt asuntoa pari kuukautta ja tämä oli toinen kohde, josta tein tarjouksen. En etsinyt loppuelämän kotia, vaan halusin päästä nopeasti käsiksi omistusasuntoon. Siksi minulla ei myöskään ollut painetta löytää täydellistä kohdetta ja pystyin tekemään päätöksiä nopeasti.”

Kerro jotain remontista?

”Ostin asunnon kesäkuun alussa 2019 ja pääsin muuttamaan marraskuussa. Olin ajatellut, että remppaan menisi kolme kuukautta, mutta kesälomien ja lupa-asioiden takia aloittaminen viivästyi.

Täällä remontoitiin oikeastaan aivan kaikki: keittiön paikka siirrettiin vanhaan alkoviin ja ovien paikkoja vaihdeltiin. Myös kylpyhuone meni kokonaan uusiksi.”

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

”Uusin kodin ostos on Artekin printtityyny. Olen ihaillut sitä monta vuotta muiden kodeissa ja se sopii Hakolan sohvalle täydellisesti.”

Oliko sinulla heti selvä visio lopputuloksesta?

”Tämä on ensimmäinen koti, jossa olen voinut päättää alusta asti kaikesta. Ensin hahmottui keittiö: halusin sinne tummaa puutta ja terrazzoa. Vaikka terrazzo onkin trendikästä juuri nyt, niin aito kivi kestää aikaa. Halusin keittiöön mahdollisimman paljon yhtenäistä pintaa, jotta näkymä olohuoneesta avokeittiöön pysyisi siistinä. 

Mietin sisustusta muotojen ja kontrastien kautta. Jos on keittiö on tumma, niin seinät ovat vaaleat, jos joku on korkeaa, niin toinen on matalaa ja jos joku on pyöreää niin toinen on neliskanttista. Makkarin halusin tummaksi, jotta sinne syntyy pesämäinen tunnelma. Olohuoneesta taas en halunnut liian tummaa kokonaisuutta.

Tykkään kalkkimaalin luomasta eläväisestä mattapinnasta, joten se oli heti selkeä valinta seinäpinnoille.”

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

“Haluan että kotini on tunnistettava, eikä näytä miltä tahansa kodilta.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

”Ensin ajattelin, että kaikki vanhat huonekaluni sopivat myös tänne, mutta koska edellisessä asunnossani oli valkoinen lattia ja täällä on tumma, niin se muuttikin aika paljon sitä miltä asiat näyttävät yhdessä.

Bobo-sohvan sain Hakolalta yhteistyönä. Sen valkoinen väri raikastaa tummaa asuntoa ja vanha sohvani löysi uuden kodin vanhemmiltani. Sohvapöytä on myös uusi, sillä vanha arkkuni oli liian raskas huoneen keskelle. Ruokapöytä ja matto minulla oli jo edellisessä asunnossa ja vanha astiakaappi on löytö Facebook-kirppikseltä. Se on unelmalöytöni! Halusin mustan ja korkean kaapin ja minulla kävi tosi hyvä tuuri, kun löysin tämän. Se oli myös ensimmäinen kaluste, joka tuotiin asuntoon sisälle.

Haluan, että kotini on tunnistettava, eikä näytä miltä tahansa kodilta. Astiakaappi ja mallinukke tuovat tänne persoonallisuutta.”

Olit alkuvuodesta Tukholman design-viikoilla. Kerro miltä siellä näytti?

”Pyrin tuomaan työhöni ja stailauksiini sen hetkisiä trendejä ja Tukholman design-viikot ovat hyvä paikka uusien tuulien haisteluun. Juuri nyt siellä näkyi paljon kirkkaita värejä. Henkilökohtaisesti inspiroidun tosi paljon kirkkaanpunaisesta.

Sisustustrendit eivät muutu kovin nopeasti ja maanläheisiä sävyjä näkyi paljon edelleen. Messuilla yritän hakea kuitenkin aina lähtökohtaisesti uusia ideoita. Minua kiinnostaa myös messuosastojen rakenteet, sillä suunnittelen tällä hetkellä Bo LKV:n Habitare-osastoa.”

Mikä inspiroi sisustuksessa juuri nyt?

”Japanilainen tyyli ja punainen värinä ovat nousussa. Esimerkiksi Menulla on kiva hashira-mallisto, johon kuuluu hienoja riisipaperivalaisimia. Kaikki spa-meiniki, japanilaiset kylpytakit, rauhallinen sävymaailma ja ryokanit inspiroivat juuri nyt. En ole käynyt Japanissa, mutta haluaisin mennä.”

“Mietin sisustusta muotojen ja kontrastien kautta. Jos on keittiö on tumma, niin seinät ovat vaaleat, jos joku on korkeaa, niin toinen on matalaa.

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti, Hakola BOBO

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

”En halua vaihtaa huonekaluja usein enkä ole sesonkisisustaja. Mieluummin ostan simppeleitä juttuja, jotka kestävät aikaa. Olkkari kaipasi kirkastusta ja Hayn sohvapöydän kiilto tuo tänne eloa.”

Jos olisin kärpäsenä katossa teillä sunnuntaina, mitä näkisin? 

”Yhteentoista nukkumista, pitkään kahvittelua ja aamupalan syömistä. Olen kotihiiri ja nautin rauhallisesta hengailusta, hyvästä kahvista ja musiikin kuuntelusta. Jos olen valoisaan aikaan kotona, niin aika usein tulee kuvattua jotain sisustusjuttuja myös.

Viime aikoina olen yrittänyt skarpata salilla käymisen kanssa ja olen varannut jokaiselle viikonlopulle tunteja.”

Peeta Peltola, Bo LKV, Raw design blog, sisustusblogi, kaksio remontti

“Tykkään unisex-tuoksuista ja käytän myös poikaystäväni hajuvesiä. Comme des Garçonsin Radish Vetiver on uusin löytö Beamista.”

Minkälainen on aamurutiinisi?

”Torkutan liian pitkään! Laitan aamupalatarvikkeet illalla valmiiksi ja syön aina aamupuuron. Sitten menen suihkuun, meikkaan ja olen toimistolla yhdeksään mennessä. Koska herääminen on minulle vaikeaa, juon aamukahvin vasta töissä. Se on palkintoni.”

Miten valitset asusi?

”Valitsen vaatteet aamukiireessä. Olen yrittänyt löytää hyviä, toimivia basic-vaatteita ja pukeudun usein samoihin asuihin. Tosin kaapistani saisi nipistettyä vielä paljon sellaista, mitä ei tule käytettyä.

Aikaisemmin mietin enemmän asukokonaisuuksia, mutta nyt huomaan käyttäväni yhä enemmän samoja suosikkeja, kuten vekkihametta, rentoja neuleita, collegepaitoja ja pitkiä takkeja.”

Miten pukeudut töihin?

”Koen että voin olla omana itsenäni töissä, mutta olen myös siistinyt tyyliäni toimistoystävällisempään ja klassisempaan suuntaan. En hirveästi revittele vaatteillani, mutta haluan kuitenkin että asussa on vähän jotain ”juttua”. Usein se voi olla esimerkiksi kengät, joissa on asennetta. Paksupohjaiset maiharit tuovat kontrastia ja pitävät huolen siitä, ettei asu ole liian pliisu.”

“”Koen että voin olla omana itsenäni töissä, mutta olen myös siistinyt tyyliäni toimistoystävällisempään ja klassisempaan suuntaan.”

 

Mitkä ovat lempivaatteesi juuri nyt?

”Ikuiset lempparini ovat Dr. Martensin nilkkurit, mutta lempimalliani ei enää valmisteta. Toinen ikisuosikkini on iso musta collegepaita ja olen löytänyt hyvän oversize-mallin Arketilta. Myös Cosilta olen löytänyt hyviä luottovaatteita. Käytän myös paljon pitkiä hameita.

Koen tyylini jopa vähän poikamaiseksi ja androgyyniksi ja lainailemme usein poikaystäväni kanssa toistemme vaatteita ristiin.”

Peililiukuovi on teetetty Essis Collectionilla.

Mistä hankit vaatteesi?

”Tykkään käydä kivijalkakaupoissa ja netistä tilaaminen on minulle ehdoton ei! Koen sen tosi hankalaksi. Klassinen esimerkki nettishoppailustani on se, että odotin juuri tilaamiani kenkiä 2,5 kuukautta vain todetakseni, että ne ovat liian isot. Haluan ehdottomasti sovittaa vaatteen ennen ostamista. Teen valintoja pitkälti matskujen mukaan – en halua osta mitään hetkessä nyppääntyvää.”

Listalla seuraavaksi?

”Olen innostunut Hayn Bernard-tuolista, jossa on juuttikangasta ja leveät käsinojat. Sohvan yläpuolelle haluaisin löytää jonkun taulun. Suunnittelin juuri yhteistyössä Tim Kiukaksen kanssa punaisen, japanista inspiroituneen julisteen, joka voisi sopia siihen. Olen myös miettinyt vanerilevyn maalaamista jollain yhdellä kivalla värillä. Se saisi nojailla rennosti seinää vasten. Haluaisin myös hankkia marmorisen keittiönpöydän raikastamaan tätä tilaa.”

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share