Teksti
Kuvat

Tuija
— Viitaniemi

Kotialbumi

Kaupallinen yhteistyö: Kekäle.

Kekäleen sisäänostaja Tuija Viitaniemi luottaa tyylissään klassikoihin, mutta yhdistelee niistä rohkeasti omannäköisiään asuja.

Kekäleen naisten puolen tuotepäällikkö ja sisäänostaja Tuija Viitaniemi, 49, asuu miehensä, 14-vuotiaan tyttärensä ja koiransa Cocon kanssa uudessa paritalossa Espoossa.

.

Kerro tyylistäsi?

”Suosin klassisia vaatteita, mutta yhdistelen niitä ennakkoluulottomasti. Minulle parasta palautetta on se, jos asuni inspiroi myös jotakuta toista testaamaan uusia yhdistelmiä. Esimerkiksi siistin villakangastakin alle voi pukea collegeasun tai hupparin pariksi juhlavan hameen ja maiharit. 

Pyrin aina tuomaan asuuni jonkun ajankohtaisen elementin, mutta en anna trendien vaikuttaa ajatuksiini liikaa. Olen uskollinen omalle tyylilleni ja tiedän heti mikä minulle sopii ja mikä taas ei.”

kekäle album tuija viitaniemi

”Tyylikkyys syntyy laadusta ja väripaletista, joka tarkoittaa kohdallani pääasiassa mustaa, beigeä ja valkoista.”

Lempivaatteesi?

”Rakastan mekkoja yli kaiken ja omistan vain muutamat housut. Kaapistani löytyy aina hyvälaatuinen musta mekko, joka toimii juhlissa tai arkisemmin nahkarotsin kanssa. Kotitoimistossa suosikkejani ovat olleet hyvälaatuiset trikoomekot. Ne myös nopeuttavat aamuja, sillä yläosaa ja alaosaa ei tarvitse miettiä erikseen.

Käytän mekkojen kanssa peittäviä mustia sukkahousuja tai nahkahousuja. Tyköistuvat, kapeat nahkahousut toimivat hyvin mekkojen alla ja rikkovat totuttua kaavaa.”

sisäänostaja, muoti, naisten pukeutuminen, kekäle, tuija viitaniemi

”En käytä ollenkaan korkokenkiä. Olen yhdistänyt tyllihameen maihareihin jopa juhlissa.”

Mihin kiinnität huomiota, kun teet uuden hankinnan?

”Minulle on tärkeää miettiä vaatteen jatkumoa. Mikään hankinta ei saa olla vain sitä hetkeä tai sesonkia varten. Jatkumolla tarkoitan sitä, miten vaate kestää aikaa ja kuinka monipuolisesti yhdisteltävissä se on. 

Kiinnitän huomiota myös tuotteen laatuun ja alkuperään. Suosin luonnonmateriaaleja ja katson mitkä sertifioinnit vaatteella on.”

“Tärkeintä on pukeutua niin, että asussa on hyvä ja itsevarma olo.”

Miten työsi vaikuttaa pukeutumiseesi?

”Olen toiminut Kekäleen naisten vaatteiden tuotepäällikkönä 13 vuotta. Työni vuoksi näen mallistot hyvissä ajoin etukäteen ja minulta kysytään usein kauden trendeistä ja väreistä. Yritän kuitenkin aina viestiä ihmisille, että tärkeintä on pukeutua niin, että asussa on hyvä ja itsevarma olo. Trendien orjallinen seuraaminen on suorastaan out tällä hetkellä.

Ennen pandemiaa tein paljon työmatkoja ja mietin siksi paljon vaatteiden käytännöllisyyttä ja yhdisteltävyyttä. Paras pakkausvinkkini on valita yksi avaintuote ja miettiä asut sen ympärille. Se voi olla esimerkiksi bleiseri, joka muuntautuu työpäivän jälkeen iltamenoihin topin ja nahkahousujen kanssa.”

sisäänostaja, muoti, naisten pukeutuminen, kekäle, tuija viitaniemi

Hame ja silkkipaita Marimekko.

Paras vinkkisi sovituskoppiin?

”Pidä avoin mieli ja luota tunteeseen. 

On hyvin tyypillistä jäädä jumiin omien päänsisäisten pukeutumisrajoitustensa kanssa. Teemme pukeutumisesta välillä hirvittävän vaikeaa, vaikka niin ei tarvitse olla. Haluan kannustaa ihmisiä antamaan asiantuntevalle myyjälle mahdollisuuden. Siinä ei häviä mitään, että kokeilee! Kauppaan voi lähteä myös esimerkiksi omien lempihousujensa kanssa ja pyytää apua niiden päivittämiseen.

Oikean koon ostaminen on myös asia, jota en voi alleviivata liikaa. Toisen brändin koko 38 voi vastata toisen merkin kokoa 40. Numerojen sijaan kannattaa katsoa peiliin ja luottaa omaan fiilikseen. Kun vaate tuntuu hyvältä, se myös näyttää hyvältä.”

”Osta tuote aina oikeassa koossa. Jos tuote on tarkoitettu oversizeksi, ei kannata ottaa pienempää kokoa vaikka se mahtuisikin päälle.”

Haavelistalla?

”Pellava on suosikkimateriaalini kesäisin. Juuri nyt haaveilen pellavamekoista ja pellavapuseroista.”

sisäänostaja, muoti, naisten pukeutuminen, kekäle, tuija viitaniemi

Tuijan luotetut

Mekko. ”Laadukas mekko on vaatekaappini tärkein yksittäinen asia. Juuri nyt suosikkejani ovat Part Twon rennot puuvillasekoitemekot.”

Nahkahousut. ”Pidän tyköistuvista stretch-nahkahousuista, jotka toimivat myös mekkojen alla. Suosikkihousuni ovat Andiatalta ja Selected Femmeltä.”

Nahkatakki. ”Tykkään biker-mallisista nahkatakeista, jotka on tehty pehmeästä lammasnapasta. Luottotakkini olen hankkinut Samsøe Samsøelta ja Andiatalta.”

T-paita. ”Vaatekaapistani täytyy aina löytyä yksi valkoinen, laatikkomallinen t-paita. Parhaan olen löytänyt Makialta.”

Kauluspaita. ”Oversize-malliset kauluspaidat ovat luottojuttuni. Pidän Selected Femmen ja Isayn malleista, joita käytän sellaisenaan tai neulesliparin alla.”

Laadukas neule. ”Mos Moshin kashmirneuleissa on uskomaton laatu! Kekäleen oma Sinnuu-merkki lanseeraa ensi syksynä merinovillaneuleita naisille. Niitä odotan kovasti.”

Asuste. ”En käytä juurikaan koruja, mutta ajattelen silmälaseja yhtenä tyylielementtinä.”

 

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share