Teksti
Kuvat

Vilma
— Bergenheim

Kotialbumi

?

KUKA

Vilma Bergenheim, malli ja health coach.

Instagram @vilmabergenheim.

 

KOTI

Vilma asuu miehensä Seanin ja 7-vuotiaan poikansa Tysonin kanssa 140-neliöisessä asunnossa Helsingin Kaartinkaupungissa.

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album
Haalari Selected.

Q&A

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

“Muutimme takaisin Suomeen kesällä 2018 ja olemme asuneet tässä kodissa noin puolitoista vuotta. Huoneisto oli aikaisemmin toimistokäytössä ja kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa tätä, lattialla oli muovimatot ja katossa loisteputket. Se oli aika karu näky. Mutta sitten mieheni alkoi suunnitella pohjaa ja tulimme siihen tulokseen, että kunnon remontilla tästä saa hyvän. Meillä oli toive, että asunnosta saisi lohkaistua myös erillisen yksiön omalla sisäänkäynnillä ja täällä se oli mahdollista toteuttaa. Myös asunnon sijainti on tosi hyvä.

Meillä on talo Espoossa, mutta laitoimme sen vuokralle, sillä viihdymme parhaiten keskustassa. Kun Tyson oli vauva, asuimme Floridassa omakotitalossa aikalailla keskellä ei mitään. Silloin tajusin, että olen keskustatyyppi. Olen sosiaalinen ja tykkään siitä, että kaikki on lyhyen kävelymatkan päässä. Kerrostaloasuminen on myös ihanan vaivatonta verrattuna omakotitalon hoitamiseen.”

 

Miten kodin sisustus on syntynyt?

“Olen muuttanut niin paljon, etten oikeastaan enää kiinny tavaroihin tai asuntoihin. Olemme remontoineet paljon ja suunnittelemme kaiken aina itse. Kaikki kämppämme ovat olleet keskenään tosi erilaisia. Espoon kodin tyylistä vastasi Sean ja tämän kodin sisustus on eniten minua.”

“Olen muuttanut niin paljon, etten oikeastaan enää kiinny tavaroihin tai asuntoihin.”

Jos olisin kärpäsenä katossa teillä sunnuntaina, mitä näkisin?

“Meillä on aika paljon ohjelmaa ja harrastuksia viikonloppuisin, joten emme todennäköisesti ole kotona. 

Menemme myös usein viikonlopuksi mökille Porvooseen. Siellä tulee leivottua ja kokkailtua ja oltua rennosti. Vältän puhelimen pläräämistä viikonloppuisin ja laitan kännykän kokonaan pois kahdeksalta illalla.”

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album

 

Keittiö A.S. Helsingö. Ruokapöytä on vintagelöytö Göteborgista, tuolit Gubi ja valaisimet Iittala.

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album

 

“Tiffanyn käsikorun sain 35-vuotislahjaksi. Tykkään keltakullasta.”

Aamurutiini?

“Olen aamuihminen ja herään automaattisesti ennen seitsemää. Tyson herää myös pian seitsemän jälkeen. Sitten teemme aamupalaa, vien hänet kouluun ja tulen takaisin kotiin tekemään työjuttuja. Iltaisin olen sängyssä jo yhdeksältä.”

 

Miten valitset asusi?

“Vaatteiden on pakko olla kaapissa niin, että näen kaiken kerralla, tai muuten en keksi mitä laittaisin päälle. Pukeudun fiiliksen mukaan. Minulle ominainen siluetti on iso takki tai villapaita ja kapea alaosa. En tykkää sukkiksista, joten käytän aika harvoin hameita talvisin. Kesäisin taas tykkään lyhyistä shortseista ison bleiserin kanssa ja käytän paljon mekkoja.

Mieleeni on jäänyt stailistilta saatu vinkki, että jos et tiedä mitä laitat päälle, niin laita mustaa. Vaalea tukka näyttää kivalta mustaa vasten. Tykkään myös aika klassisesta tyylistä ja beige on uusi lempivärini. Tosin viime aikoina kaappiini on ilmestynyt paljon värikkäitä vaatteita, joka on uutta minulle.”

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album

 

Puku Selected ja saappaat Zara.

Hormonitoimintani meni sekaisin Selviytyjien kuvauksissa stressitilan ja yksipuolisen ravinnon vuoksi. Sen seurauksena minulta lähti paljon hiuksia ja sain maksaläiskiä.

Kauneussuosikit?

“Ihoni ja hiukseni ovat minulle tosi tärkeitä. Tykkään luonnollisesta meiningistä: meikkaan vain vähän enkä ole värjännyt hiuksiani puoleen vuoteen. 

Hormonitoimintani meni sekaisin Selviytyjien kuvauksissa stressitilan ja yksipuolisen ravinnon vuoksi. Sen seurauksena minulta lähti paljon hiuksia ja sain maksaläiskiä. Nyt yritän pitää hiuksistani todella hyvää huolta ja vältän niiden rasittamista. 

Olen käynyt hoitamassa maksaläiskiä Skinmedissä ja ihoni on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Oikeat ihonhoitotuotteet ovat minulle tosi tärkeitä, mutta liika hoitaminenkaan ei ole hyväksi. Käytän ihonhoidossa ZO Skin Healthin tuotteita. Heillä on aivan mieletön kuorintavoide ja puhdistusgeeli.

Käytän kasvoilla viisikymppistä aurinkosuojaa, jotta maksaläiskät pysyisivät poissa. Kun olimme marraskuussa Miamissa, käytin lippistä jopa uima-altaassa.”

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album, Selviytyjät Vilma

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album, Selviytyjät Vilma
Nojatuoli Gubi.
Eteisen peili Gubi.

Vinkkaa hyviä pihistä & panosta -tärppejä? 

“Koska minun on helppoa luopua tavarasta, myyn mielelläni vaatteita tai lahjoitan niitä kavereille. Yleensä kuitenkin huomaan, että kiertoon menevät vaatteet ovat ketjuliikkeistä ja laadukkaammat vaatteet pysyvät käytössä pitkään.

Kun asuimme Floridassa, tein tosi hyviä löytöjä Sawgrass Mills Outletista. Hankin sieltä esimerkiksi Akriksen pitkän valkoisen kashmirtakin, Iron lampaankarvaliivin, All Saintsin nahkahousut, Valentinon kengät ja See by Chloén saappaat. Suosittelen käymään erityisesti Saks Fifth Avenuen ja Neiman Marcusin outlet-myymälöissä.”

“Kun asuimme Floridassa, tein tosi hyviä löytöjä Sawgrass Mills Outletista.”

 

“Totuimme jenkeissä asuessamme isoon kylpyhuoneeseen ja halusimme sellaisen myös tähän kotiin.”

 

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album, Selviytyjät Vilma
Sohva Tufty-Time.

Instagram-kuvissasi on ihanan lämmin ja rento tunnelma, minkä verran suunnittelet postauksia etukäteen?

En mieti sometekemistäni yhtään. Kaikki mitä julkaisen Instagramissa on aitoa minua ja saan helposti lähestyttävistä ja tavallisista resepteistäni tosi paljon positiivista palautetta. Pyrin myös vastaamaan kaikkiin viesteihin aina heti. Julkaisen välillä tarkoituksella myös sellaisia kuvia, joissa on ihana fiilis, vaikka itse en olisi kuvassa parhaimmillani.

Haluaisin, että postauksista saa hyödyllisiä vinkkejä ja tykkään itsekin seurata sellaisia tilejä, joista saan kauneuteen ja ravintoon liittyviä ideoita. Kuvat ottaa joko mieheni tai kaverini, mutta ihailen myös tyyppejä, joiden fiidit ovat harkittuja ja visuaalisia. Suunnittelen ainoastaan kaupalliset yhteistyöt etukäteen.”

“En mieti sometekemistäni yhtään. Kaikki mitä julkaisen Instagramissa on aitoa minua.”

 

Kenen vaatekaappia haluaisit päästä penkomaan?

“Tykkään Chiara Ferragnin ja tanskalaisen Jeanette Madsenin tyyleistä. Jeanetten Rotate Birger Christensen -vaatemerkillä on myös tosi ihania juttuja. En kuitenkaan halua ottaa liikaa vaikutteita muilta. Siksi pidän taukoja tiettyjen ihmisten seuraamisessa. Ihmisen luonto on sellainen, että omaa tekemistä alkaa herkästi vertaamaan muihin.”

Mekko vintage Zac Posen.
Saappaat H&M.

Vilma Bergemheim, malli, koti, Sean Bergenheim, Album, Selviytyjät Vilma

Seuraa

album Instagramissa
album Facebookissa

 

 

Lisää juttuja

close
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share